Accesări: 494

povestea_cartii_3În săptămâna premergătoare Zilei Naţionale a României, la Grădinița cu Program Normal ”Lizuca” din Fălticeni s-a desfăşurat activitatea „Povestea cărţii”.

După cum ne-a informat educatoarea Doiniţa Bălan s-a lucrat în cadrul grupei „Campionii”, cu sopul de a-i ajuta pe copii să cunoască mai multe aspecte legate de carte, de lectura cărţii, de îngrijirea şi păstrarea ei.

Evaluarea activității a fost realizată la Biblioteca Municipală ”Eugen Lovinescu” Fălticeni. Tot aici, copiii au prezentat, într-o expoziţie inedită, cărţi lucrate de ei.

“Respectul pentru carte şi gustul pentru lectură par a-şi fi diminuat importanţa şi semnificaţia pentru tânăra generaţie, de aceea am considerat că este important să cultivăm de pe acum, de la vârsta preşcolară, dragostea și respectul față de carte. Un obiectiv important al temei a fost și acela de-a cunoaște elemente importante, distinctive, ale unei cărţi (coperţi, foi, pagini, titlu, autor, text scris, imagine, numerotarea paginilor), de aceea am lansat ideea ca fiecare copil să-și facă o carte. Cu scopul de a promova cartea am colaborat cu Biblioteca Municipală Eugen Lovinescu, unde am făcut lansarea de carte , având ca ajutor personalul bibliotecii și pe domnul profesor Feștilă Bogdan. Această activitate a fost și o bună oportunitate pentru copii și părinți, de-a a vizita biblioteca și a cunoaște activitatea acesteia”, ne-a informat educatoarea Doiniţa Balan.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alex S.

ȘTIRI