Poştaşii din mediul rural nu şi-au mai luat concediile de odihnă din anul 2013Actualitate

Poştaşii din mediul rural nu şi-au mai luat concediile de odihnă din anul 2013

       Accesări: 170

La sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava a avut loc astăzi, 9 martie 2016, şedinţa Comisiei de Dialog Social. Şedinţă a avut ca scop analizarea solicitărilor transmise de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Suceava, se arată într-un comunicat de presă.

Solicitările SLPR fac referire la modificarea articolului 83 din Codul Muncii, astfel încât să fie permisă angajarea unor înlocuitori pe perioadă determinată, mai exact în perioada concediului de odihnă al angajaţilor pe funcţii unice din mediul rural.

Poşta Română are în acest moment peste 3800 de salariaţi care lucrează în mediul rural (în judeţul Suceava îşi desfăşoară activitatea 99 de agenţi poştali, dintre care 51 de femei şi 48 de bărbaţi) şi care nu şi-au efectuat concediul de odihnă din anul 2013. În lipsa identificării rapide a unei soluţii legale, aceştia nu-şi vor putea efectua concediile de odihnă nici în anul acesta şi nici în anii următori.

„În timpul şedinţei s-a subliniat ideea că este vorba de locuri de muncă unice, care trebuie să funcţioneze zilnic în programul de lucru stabilit, pentru a asigura continuitatea serviciilor poştale, dar pentru care, conform legii, în timpul concediului de odihnă al titularului nu poate fi angajat un înlocuitor, posturile nefiind vacantate pe această perioadă. Din punct de vedere economic, Poşta Română nu poate plăti pe parcursul anului doi angajaţi, dintre care unul să desfăşoare activitate doar atunci când titularul se află în concediu de odihnă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

O altă problemă dezbătută în cadrul întâlnirii a fost solicitarea agenţilor şi factorilor poştali ca locurile lor de muncă să fie încadrate în condiţii deosebite de muncă, ca urmare a specificului activităţii desfăşurate zilnic, avându-se în vedere reducerea vârstei de pensionare.

În finalul şedinţei, prefectul judeţului a asigurat membrii sindicatului că solicitările lor vor fi transmise Ministerului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională pentru analiză şi o soluţionare cât mai rapidă a acestora”, se arată în comunicatul de presă.

ȘTIRI