Portarul echipei Șomuz Fălticeni este omul săptămânii în fotbalul românesc. Gol marcat de Cătălin Pascal de la 40 de metriSport

Portarul echipei Șomuz Fălticeni este omul săptămânii în fotbalul românesc. Gol marcat de Cătălin Pascal de la 40 de metri

       Accesări: 1378

Cătălin Pascal, portarul și căpitanul echipei de fotbal Șomuz Fălticeni, a reușit un gol de generic în Liga a 3-a, în confruntarea din deplasare, pe terenul echipei CSM Pașcani.

Acesta a adus un punct foarte important pentru echipa din Fălticeni, cu reușita din ultimul minut al prelungirilor.

După ce gazdele au trecut în avantaj, în minutul 90+1, goalkeeperul fălticenean și-a asumat responsabilitatea executării unei lovituri libere, de la o distanță de circa 40 de metri de poarta pășcănenilor. Era minutul 90+4.

Când toată lumea se aștepta ca mingea să fie trimisă la bătaie în centrul careului mare, Cătălin Pascal a ales soluția șutului direct pe spațiul porții. Decizia portarului Pascal i-a luat prin surprindere pe toți cei 16 jucători masați în careul gazdelor. Prins ieșit din cadrul porții, portarul Pașcaniului a privit neputicios cum mingea îl depășește în înălțime și se oprește în plasa porții.

Un punct cât o victorie pentru Șomuz Fălticeni, care păstrează șanse reale în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

După joc, portarul Pascal ne-a mărturisit că s-a gândit, pentru o secundă, să renunțe la executarea loviturii libere, pentru a urca în careu.

El și-a amintit că a mai marcat un gol în cariera sa, cu mulți ani în urmă, însă din lovitură de pedeapsă, pe când evolua pentru Rapid CFR Suceava.

Cu doar o zi înainte de meci, la ultimul antrenament, Cătălin Pascal a exersat astfel de lovituri, împreună cu fratele său, portarul Andrei Pascal.

Înregistrarea golului, postată de cotidianul Cronica de Fălticeni, a devenit virală pe internet și a fost preluată de principalele canale tv sportive din România, dar și de Federația Română de Fotbal. Digi Sport a scris despre reușita portarului nostru că este „unul dintre cele mai surprinzătoare momente ale sezonului”.  

ȘTIRI