Funeralii cu onoruri militare pentru subofițerul Gheorghe Lungu: 200 de pompieri l-au condus pe ultimul drumLocal

Funeralii cu onoruri militare pentru subofițerul Gheorghe Lungu: 200 de pompieri l-au condus pe ultimul drum

       Accesări: 10036

Tristețe, regrete și lacrimi la căpătâiul unui om drag. Plutonierul adjutant șef Gheorghe Lungu s-a stins din viață și i-a adunat în jurul său pe cei dragi, soția și copiii, rudele, prietenii și colegii de serviciu. A fost ziua în care toți cei care l-au cunoscut au venit să-l conducă pe ultimul drum.

Pompierul fălticenean avea 50 de ani și o familie împlinită.

Lucra de 12 ani în Garda de Intervenție Gura Humorului, iar în tot acest timp s-a făcut remarcat nu doar prin profesionalism, rigurozitate și punctualitate, ci și prin calități umane.

Atunci când totul era frumos, viața lui a luat o întorsătură neașteptată. Gheorghe Lungu fusese diagnosticat cu o boală cumplită, incurabilă, care i-a răpus sănătatea, fără ca el să-și dea seama.

Subofițerul a fost înmormântat joi cu onoruri militare.

La funeralii au participat alături de familia îndoliată numeroși colegi de serviciu, colonelul Costică Ghiață, șeful ISU Suceava, și prefectul Mirela Adomnicăi.

Un sobor de preoți au oficiat slujba religioasă la Catedrala Ortodoxă de stil vechi din Fălticeni.

Un camarad deosebit

Gheorghe Lungu a fost un coleg și un om exemplar. Așa spun colegii lui care au venit să-l conducă pe ultimul drum. A lăsat un gol imens în sufletele tuturor, dar au rămas amintirile frumoase pe care le-a zidit în inimile camarazilor

În anul 2007 a intrat în rândul pompierilor și de atunci s-a făcut remarcat la nivel profesional. A participat la numeroase misiuni în care, nu de puține ori, așa cum se întâmplă în această meserie, și-a riscat viața.

Una dintre marile lui dorințe s-a îndeplinit în urmă cu aproape un an.

Fiul Ciprian a încheiat școala militară și i s-a alăturat ca pompier la subunitatea din Gura Humorului. Au fost împreună la intervenții și asta l-a bucurat enorm pe Gheorghe Lungu.

Nu a putut să se bucure prea mult de visul lui, pentru că boala l-a răpit dintre cei dragi.

„Suntem cu inima alături de familia colegului nostru drag Gheorghe Lungu. A fost un om și pompier deosebit. Un exemplu pentru fiecare din noi.”, ne-a declarat plutonierul Adi Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava”. „Ne doare faptul că Ciprian, băiatul lui nenea Ghiță – cum îi spuneam noi, a rămas singur acum să ducă mai departe dorința tatăl său. Ne pare rău pentru el, însă noi îi vom fi alături și în vom ajuta să treacă peste aceste momente, pentru că face parte din familia noastră și trebuie să mergem înainte.”

„Gheorghe Lungu a fost un coleg minunat. S-a dedicat cu totul acestei meserii pe care o iubea. Un om punctual și corect.”, a spus maiorul Dumitru Davidel, comandantul Gărzii de Intervenție Gura Humorului. „Avea toate calitățile unui pompier și salvator, de aceea și-a făcut întotdeauna datoria. Era genul de om căruia nu aveai ce să-i reproșezi.”

Înmormântat cu funeralii militare

Gheorghe Lungu a avut parte de funeralii cu onoruri militare. Garda pompierilor din Gura Humorului i-a dat primul și ultimul onor.

Pe steagul subunității era legată banderola de doliu, iar sicriul a fost îmbrăcat cu drapelul românesc.

Nouă pompieri l-au vegheat pe drumul spre locul de veci, subofițerul fiind înconjurat de numeroși colegi de serviciu.

200 de pompieri din tot județul, de la cele 11 subunități ale ISU Suceava, l-au condus pe ultimul drum pe plutonierul adjutant șef Gheorghe Lungu.

Un grup de șase jandarmi au tras salve de foc în cinstea pompierului din Fălticeni de care s-au despărțit pentru totdeauna.

În semn de gratitudine pentru devotamentul și profesionalismul său, Gheorghe Lungu a primit post mortem medalia de onoare.

Distincția i-a fost înmânată fiului său, subofițerul Ciprian Lungu, de către colonelul Costică Ghiață, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

ȘTIRI