Pompierii vor organiza exerciții de evacuare la cele trei colegii din Fălticeni. Joi este Ziua Internaţională a Reducerii Riscurilor la Dezastre NaturaleLocal

Pompierii vor organiza exerciții de evacuare la cele trei colegii din Fălticeni. Joi este Ziua Internaţională a Reducerii Riscurilor la Dezastre Naturale

       Accesări: 421

Ziua de 13 octombrie este desemnată ,,Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului la Dezastre Naturale”, potrivit unei rezoluții din anul 2009 adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Scopul acesteia este de a promova o cultură generală de reducere a riscului de dezastre naturale în întreaga lume. În repetate rânduri, istoria ne-a demonstrat că dezastrele naturale pot avea efecte devastatoare asupra populaţiei şi a mediului înconjurător, fapt ce a dus la implementarea unor măsuri de prevenire şi pregătire pentru intervenţie.

Pentru a creşte gradul de conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile naturale, pompierii vor organiza o serie de activităţi cu tematică specifică dezastrelor naturale, prin care populaţia, în mod special angajaţii şi elevii, este informată cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor, precum şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

Acţiunile dedicate acestei zile se vor desfăşura în mai multe localităţi, iar între orele 9:00-14:00, toate subunităţile de pompieri din judeţ vor avea porţile deschise pentru vizitatori. Se vor prezenta materiale cuprinzând riscurile specifice judeţului Suceava, cu exerciţii demonstrative. De asemenea, vor fi prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire a acestora.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava se vor deplasa  joi, 13 octombrie, în unităţi de învăţământ din mai multe localități, pentru efectuarea unor exerciţii de evacuare, urmate de prezentarea tehnicii de intervenţie şi a regulilor de comportare în cazul producerii unui dezastru.

Pompierii militari din Fălticeni vor ajunge la: Colegiul Naţional „Nicu Gane” (ora 9:00), Colegiul „Vasile Lovinescu” (ora 11:00) şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” (ora 13:00).

Acţiunea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava este o premieră pentru comunitatea locală, dorindu-se a fi o amplă desfăşurare a tehnicii şi a pompierilor militari pregătiţi pentru intervenţia în cazul producerii unui dezastru, în acelaşi timp şi pe o arie extinsă. Scopul principal al acestor activităţi este de a verifica reacţiile atât ale salvatorilor, cât şi ale elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar, premergător, pe timpul şi după producerea unui dezastru.

ȘTIRI