Pompierii suceveni au terminat pe locul doi la Concursul Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de UrgenţăActualitate

Pompierii suceveni au terminat pe locul doi la Concursul Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă

       Accesări: 63

Au încheiat competiția pe podium. Pompierii suceveni au fost prezenți în perioada 31 iulie – 1 august la etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie organizată anul acesta de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi. Au participat loturile sportive ale pompierilor militari de la inspectoratele din Iaşi, Suceava, Bacău, Neamţ şi Botoşani.

Pompierii au trecut prin focul celor patru probe de concurs Scara de fereastră, Ştafeta 4 x 100 de metri, Pista cu obstacole pe 100 de metri şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă,

În urma desfăşurării celor patru probe de concurs, lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava s-a clasat pe locul al II-lea, în clasamentul general, cu un punctaj care îi permite accesul în competiţia finală.

Faza naţională se va desfăşura la sfârşitul lunii august şi va fi găzduită de judeţul Sibiu, iar la startul acesteia se vor prezenta cele mai bune 12 echipe din cele 42 de Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă din ţară.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Începând din anul 2007, pompierii militari suceveni au reuşit în fiecare an să se califice la etapa naţională şi să obţină locuri fruntaşe. Astfel, lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi-a creat un renume la nivel naţional şi chiar internaţional.

Reprezentanţii selecţionaţi în lotul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au câştigat anul trecut Campionatul Balcanic al Pompierilor.

Echipa pompierilor militari suceveni a fost condusă de locotenent-colonel Marius Tăuteanu şi i-a avut în componenţă pe sergent major Andrei Petriceanu (antrenor), plutonier Radu Bolohan, plutonier major Sergiu Avasiloaie, plutonier Robert Irimia, sergent major Mugurel Corduş, plutonier Radu Cârnu, plutonier Dumitru Dranca, plutonier Stephan Stan, sergent major Pamfil Cicşa şi plutonier Irinel Costea.

ȘTIRI