Pompierii fălticeneni au intervenit la trei incendii în Manolea, Podeni și BasarabiActualitate

Pompierii fălticeneni au intervenit la trei incendii în Manolea, Podeni și Basarabi

       Accesări: 51

pompieri-fălticeni-incendiuSfârșit lunii mai s-a dovedit plin de evenimente nedorite. Sâmbăta și duminica trecută, pompierii Detașamentului Fălticeni au acționat la trei incendii produse în localitățile Manolea, Podeni și Basarabi. Militarii au ieșit la fiecare intervenție cu două autospeciale pentru localizarea și lichidarea focului, reușind să salveze bunuri casnice, anexe gospodărești și adăposturi de animale.

Sâmbătă seara, 29 mai, la ora 20:05, pompierii au fost solicitați să intervină la o gospodărie din Manolea, comuna Forăști.

Au ars anexa proprietarei Matrona A. pe o suprafață de 30 de metri pătrați, circa două tone de fân și un metru cub lemn de foc. Incendiul a fost lichidat după 1 oră și 40 de minute. Pompierii au reușit să țină la distanță flăcările de locuința proprietarei. Depozitarea cenușii și jarului nestins în apropierea unor materiale combustibile au constituit, cel mai probabil, sursa de izbucnire a incendiului.

Duminică dimineața, 30 mai, la ora 7:15, s-a anunțat un incendiu în satul Podeni, comuna Rădășeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pompierii s-au deplasat la locuința lui Toader M. unde ardea acoperișul casei și o anexă, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie. Flăcările au distrus învelitoarea pe o suprafață de 80 metri pătrați și bucătaria de vară pe 20 de metri patrăți. Au fost afectați și pereții portanți ai locuinței care s-au degradat pe 50 de metri patrăți. Izbucnirea incendiului a fost, cel mai probabil, provocată de efectul termic al curentului electric, generat de un reșou nesupravegheat, lăsat sub tensiune.

Tot duminică, la ora 11.30, pompierii au ieșit pentru o nouă intervenție la Basarabi, în comuna Preutești.

La sosirea acestora ardea acoperișul unei case din lemn, proprietatea lui Vasile D. Focul se putea extinde la adăpostul de animale, acțiunea militarilor fiind sprijinită de lucrătorii SVSU (Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență) Preutești. Au fost devastate de foc diverse buni, mobilier, textile, electrocasnice, cât și acoperișul, pe 100 de metri pătrați, iar pereții și planșeul locuinței au fost degradați. Potrivit ISU Suceava, scânteile provenite dintr-un coșul de fum deteriorat au declanșat, cel mai probabil, incendiul.

La toate cele trei incendii nu s-au înregistrat victime omenești.

Un alt eveniment s-a produs sâmbătă la amiază în localitatea Roșcani.

Pompierii de la Detașamentul Suceava, sprijiniți de membri ai Serviciului Voluntar și ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Liteni, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje deținut de Victor C. Echipajele de intervenție s-au luptat trei ore cu flăcările care au mistuit circa 10 tone de furaje și 5 metri cubi de cherestea.

Cu toate acestea două anexe gospodărești au scăpat neatinse de foc. Este posibil ca flăcările să fi izbucnit în urma folosirii intenționate a unei sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Nu au fost consemnate victime omenești.

Rudy H.

ȘTIRI