Pompierii din Fălticeni și Suceava continuă să-l caute pe tânărul înecat în iazul PocoleniActualitate

Pompierii din Fălticeni și Suceava continuă să-l caute pe tânărul înecat în iazul Pocoleni

       Accesări: 165

misiune-cautare-copil-inecat-somuz-falticeniÎn această dimineaţă, la ora 6.00, pompierii au revenit pe iazul Pocoleni, pentru a căuta trupul copilului de 15 ani din Fălticeni care s-a înecat în seara zilei de marţi. Tragedia a fost anunţată în jurul orei 20.20, prin numărul unic de urgenţă 112. La faţa locului au ajuns pompierii de la Detaşamentul din Fălticeni, cu o barcă pneumatică.

Dată fiind ora înaintată, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu oameni şi tehnică de la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Căutările au fost oprite aproape de miezul nopţii.

În sprijinul pompierilor fălticeneni au venit cei trei scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Misiunea scafandrilor a început la ora 8.

La faţa locului se mai află reprezentanţi ai Poliţiei Municipale şi SMURD.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La solicitarea administratorului iazului, Pescoliv, Administraţia Naţională Apele Române a aprobat efectuarea  procedurii de oxigenare a apei ca măsură specială în sprijinul scafandrilor. Măsura constă în eliberarea unei cantităţi de apă din acumularea principală Moara pentru a crea curenţi de apă în iazul Pocoleni care să scoată spre mal trupul neînsufleţit.

Misiunea pompierilor continuă sub coordonarea comandantului Detaşamentului din Fălticeni, maiorul Dan Baltaru.

La faţa locului a fost prezent şi inspectorul şef al ISU Suceava, general de brigadă Ioan Burlui.

S-a dispus suplimentarea forţelor de intervenţie cu o barcă pneumatică şi echipajul aferent, de la nivelul inspectoratului. Activitatea de căutare în apă este îngreunată de vizibilitatea foarte redusă.

Rudy H. 

ȘTIRI