Pompierii din Fălticeni și Siret participă la acțiunile de deszăpezire din județele Brăila și VranceaRegional

Pompierii din Fălticeni și Siret participă la acțiunile de deszăpezire din județele Brăila și Vrancea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a trimis, în zilele de 9 şi 10 ianuarie, în sprijinul colegilor din judeţele Brăila şi Vrancea, două echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni şi de la Garda de Intervenţie Siret, cu două autofreze de zăpadă multifuncţionale.

Acestea vin în completarea echipajelor pompierilor militari suceveni care s-au deplasat zilele trecute pentru misiunile de salvare în zonele ţării afectate de fonomenele meteo periculoase, se arată într-o informarea a ISU Suceava.

Vineri, 6 ianuarie, două echipaje de pompieri militari, cu o autospecială cu autoşenilată tractată şi cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, s-au deplasat, primul echipaj în judeţul Ialomiţa, iar al doilea în judeţul Buzău.

După 72 de ore, salvatorii s-au întors acasă, locul echipajului de pe autoşenilată fiind luat de alţi colegi de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, care au plecat tot în zona de competenţă a I.S.U. Ialomiţa.

Pompierii suceveni rămân însă pe baricade după ce Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a ordonat unităţilor subordonate pregătirea şi constituirea unor grupări de sprijin  care să intervină în judeţele posibil a fi afectate de viscol.

Decizia vine după ce meteorologii au anunțat că se preconizează manifestarea unor  fenomene meteo periculoase, în special pentru judeţele din estul şi sud-estul ţării. Din această seară, zona de su-est a României se va afla din nou sub incidența unor coduri (galben și portocaliu) de ninsoare și viscol.

Pentru gestionarea cu eficienţă a misiunilor de salvare şi optimizarea intervenţiilor din teren, în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa şi Constanţa vor fi dislocate autospeciale cu capacitate de trecere mărită (şenilată/UTV), autospeciale de tractare, autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, autocamioane de intervenţie şi  autofreze de zăpadă multifuncţionale.

În componenţa echipajelor operative se află şi paramedici, personal care va acţiona în sprijinul colegilor lor, la misiunile de acordare a primului ajutor calificat.

Facebook Comments

ȘTIRI