Pompierii din Fălticeni și Cornu Luncii au intervenit la un incendiu puternic în comuna RădășeniRural

Pompierii din Fălticeni și Cornu Luncii au intervenit la un incendiu puternic în comuna Rădășeni

       Accesări: 2669

Noapte de foc pentru pompieri. Aceștia au fost chemați să intervină la un puternic incendiu produs în comuna Rădășeni. S-a întâmplat vineri seara, pe 9 martie, în jurul orelor 20.

La acțiunea de localizare și stingere a focului au participat militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu două echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Cornu Luncii.

Salvatorii au intervenit cu șase autospeciale, iar intervenția a durat aproape patru ore, până spre miezul nopții.

Potrivit informațiilor oficiale transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, la sosirea pompierilor ardea violent acoperișul unui garaj, care făcea corp comun cu un adăpost de animale, construcție din lemn, cu învelitoare din azbociment.

Flăcările s-au extins cu repeziciune, iar incendiul se putea propaga la casa de locuit și la gospodăria învecinată.

Misiunea pompierilor sprijiniți de echipajele SVSU nu a fost deloc ușoară.

„Au ars acoperișul construcției pe aproximativ 300 de metri pătrați și echipamente auto.”, au explicat reprezentanții ISU Suceava. „Pereții portanți ai clădirii, din BCA, s-au degradat. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit.”

Acesta s-a produs la un cablu electric neizolat corespunzător.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit și gospodăria învecinată.

Incendiu în localitatea Rădășeni

Incendiu în localitatea Rădășeni9.03.2018, ora anunțării la 112 – 20:52 Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu două echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Cornu Luncii, au intervenit cu șase autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Rădășeni.La sosirea militarilor, ardea violent acoperișul unui garaj, corp comun cu un adăpost de animale, construcție din lemn, cu învelitoare din azbociment, cu posibilități de propagare la casa de locuit și la gospodăria învecinată.Incendiul a fost lichidat la ora 0:30.Au ars acoperișul construcției pe aproximativ 300 de metri pătrați și echipamente auto. Pereții portanți ai clădirii, din BCA, s-au degradat.Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la un cablu electric neizolat corespunzător.Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit și gospodăria învecinată.

Posted by ISU „Bucovina" Suceava on 9 Martie 2018

ȘTIRI