Pompierii din Fălticeni chemaţi să ajute la stingerea unui incendiu în VereştiRural

Pompierii din Fălticeni chemaţi să ajute la stingerea unui incendiu în Vereşti

       Accesări: 95

pompieri-fălticeni-incendiu

foto – arhiva

Duminică, 1 noiembrie, militarii Detaşamentelor de Pompieri Suceava şi Fălticeni au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un atelier de mobilă din satul Hancea, comuna Vereşti.
La sosirea echipajelor, ardeau o magazie, clădirea centralei termice şi acoperişul atelierului de mobilă, existând pericolul de propagare la întreaga hală de producţie, cu bunurile din interior. Incendiul, anunţat la ora 12.38, a fost lichidat la ora 15:40.
Au ars clădirea centralei termice, acoperişul halei, construit din lemn şi acoperit cu azbociment şi tablă, pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi, o magazie pe 50 de metri pătraţi, circa 20 de metri cubi lemn de foc şi 5 metri cubi cherestea. S-au degradat centrala termică, o pompă de spălat şi o maşină de tăiat asfalt.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat clădirea halei cu bunurile din interior (utilaje de prelucrat lemnul, materie primă şi altele).

ȘTIRI