Pompierii caută trupul unui copil care s-a înecat în Iazul Şomuz – PocoleniActualitate

Pompierii caută trupul unui copil care s-a înecat în Iazul Şomuz – Pocoleni

       Accesări: 96

minor_inecat_pocoleni

Actualizare – ora 23.40

Pompierii au sistat acţiunile de căutare pe timpul nopţii şi vor reveni în zonă în cursul dimineţii de miercuri, 8 iulie 2015. Este aşteptată şi prezenţa unui echipaj de scafandri de la ISU Suceava. 

În jurul orei 20.20, Detaşamentul de pompieri Fălticeni a fost solicitat pentru o intervenţie pe iazul Şomuz, acumularea Pocoleni (ieşirea din Fălticeni spre Suceava), unde un copil s-a înecat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Constantin Bucovineanu, în vârstă de 15 ani, din Fălticeni, se afla la scăldat împreună cu două rude (un unchi şi o mătuşă). Băiatul a intrat în apă alături de unchiul său, până undeva la circa 15 metri de mal, iar unchiul său s-a îndepărtat. Băiatul a vrut să înainteze spre unchiul său şi a dispărut în apă fără ca bărbatul să poată interveni (martorii vorbesc de existenţa în zonă a unui canal folosit pentru golirea iazului, care ar fi provocat căderea în adânc a copilului).

Bărbatul a declarat că în momentul în care băiatul a fost înghiţit de apă el se afla la o distanţă de circa 200 de metri de acesta, iar femeia a asistat neputincioasă de pe margine, neştiind să înoate. L-a căutat pe nepot minute în şir, după care a renunţat la căutări şi a sunat la 112.

Pompierii au intervenit cu o barcă peneumatică. La faţa locului a ajuns şi o ambulanţă. La ora 21.40 căutările continuau.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a suplimentat mijloacele de intervenţie.  Încă o barcă pneumatică şi un echipaj au sosit de la Suceava. Pentru continuarea căutărilor a fost adus şi un sistem de iluminare (un balon luminos şi două reflectoare). Pompierii au extins aria de căutare şi folosesc un instrument special pentru agăţarea obiectelor aflate pe fundul apei.

În zonă există pancarte instalate de administratorul iazului prin care este anunţată interzicerea scăldatului.

Constantin Bucovineanu a împlinit 15 ani pe data de 6 iunie, iar în această vară a susţinut Evaluarea Naţională la absolvirea clasei a opta, examen pe care l-a încheiat cu o notă foarte bună.

Rudy H.

ȘTIRI