Pompierii Detașamentului Fălticeni au intervenit la un incendiu de vegetație uscată și stufăriș localizat la ieșirea din municipiuLocal

Pompierii Detașamentului Fălticeni au intervenit la un incendiu de vegetație uscată și stufăriș localizat la ieșirea din municipiu

       Accesări: 656

Odată cu încălzirea vremii începe sezonul arderii miriștilor. Toamna și primăvara pompierii se confruntă cu un număr mare de incendii provocate, în cea mai mare parte, de arderea vegetației uscate în scopul igienizării terenurilor şi pregătirii acestora pentru lucrările agricole de primăvară. Un astfel caz s-a petrecut astăzi, la amiază, la ieșirea din Fălticeni.

Pompierii Detașamentului Fălticeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și stufăriș pe un teren aflat în apropiere de comuna Hârtop.

Focul s-a întins pe o suprafață de 2500 metri pătrați. Pompierii au intervenit cu o autospecială reușind să lichideze incendiul în mai puțin de o oră. În zonă nu se aflau gospodării.

Pericolul mare la incendiile de vegetaţie uscată îl reprezintă nerespectarea distanţelor de siguranţă faţă de locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri, plantaţii, reţele electrice şi de telefonie, conducte ce transportă gaze şi lichide combustibile, căi de circulaţie, fapt ce, în unele situaţii, a generat pagube materiale ori a afectat circulaţia rutieră.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În vederea realizării igienizării terenurilor prin ardere, cetăţenii au obligaţia de a solicita şi obţine acceptul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi permisul de lucru cu foc.

Utilizarea focului deschis nu se admite la distanțe mai mici de 40 metri față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi, respectiv 10 metri față de materiale sau substanțe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton, asfalt, bitum, ulei.

ȘTIRI