National

Polițistul accidentat intenționat la începutul lunii august de un cetățean turc a murit

       Accesări: 62

politiaAgentul șef principal Gheorghe Ionescu de la Brigada Rutieră a Capitalei a încetat din viață. Acesta avea 44 ani, era căsătorit şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. Poliţistul a încetat din viață la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde se afla internat, în comă indusă, după ce în noaptea de 1 spre 2 august 2015 a fost accidentat în timpul desfășurării unei misiuni.

Pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune, agentul şef principal  Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Vicepremierul a discutat personal în această dimineaţă cu soţia poliţistului şi a dispus măsurile necesare pentru ca aceasta să fie încadrată în Ministerul Afacerilor Interne, conform prevederilor Ordinului nr. 35 din 13 martie 2014 privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi.  

Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare şi va sprijini familia cu tot ce este necesar în aceste împrejurări tragice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ministrul afacerilor interne şi întreaga conducere a instituției vor participa duminică la ceremonialul religios de înmormântare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu.

ȘTIRI