Accesări: 408

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a anunţat că în ultimele zile au fost înregistrate la mai multe evenimente rutiere cu implicarea bicicliștilor.

La nivel judeţean, minorii au condus biciclete pe drumurile publice fără a avea acest drept, iar unele persoane adulte au condus bicicleta sub influența alcoolului constituind adevărate pericole pentru siguranța rutieră.

Polițiștii atrag atenția asupra riscului victimal reprezentat de conducerea bicicletelor pe drumurile publice cu neatenție și sub influența alcoolului, astfel de comportamente în trafic putând avea urmări din cele mai grave.

Doar în cursul zilei de sâmbătă, 13 iunie, au fost înregistrate trei evenimente rutiere cu implicarea bicicliștilor pe raza localităţilor Pojorâta, Ciprian Porumbescu şi Dumbrăveni. Trei biciclişti au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii reamintesc că pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulație și să fiți echipați corespunzător.

Dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulației bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă.

Bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rând.

Nu traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni pe bicicletă!

Pe timpul circulației pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate.

Foto – Arhivă

ȘTIRI