Polițiștii suceveni își intensifică prezența în stradă pentru creșterea gradului de siguranță publicăRural

Polițiștii suceveni își intensifică prezența în stradă pentru creșterea gradului de siguranță publică

       Accesări: 455

În perioada 8-14 februarie 2019, polițiștii suceveni au organizat acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pe principalele artere rutiere de intrare/ieșire în/din municipii și marile oraşe cu efective din cadrul formaţiunilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi acţiuni speciale.

Aceste acțiuni au urmărit asigurarea climatului de siguranţă civică şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului rutier, în scopul diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional.

Au fost organizate 71 de filtre pe principalele căi de comunicație, fiind constatate 8 infracțiuni și aplicate 85 de sancțiuni contravenționale.

Cele mai multe contravenții (67) au fost aplicate la regimul rutier, 17 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar restul  pentru fapte de altă natură.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  35.055 lei.

O prioritate a fost creșterea gradului de siguranță rutieră,  în această perioadă, polițiștii acţionând cu autospecialele radar pentru monitorizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor şi identificarea celor care încalcă legislația rutieră. Poliţiştii au reținut 12 permise de conducere (3 pentru alcool, 2 pentru viteză excesivă și 7 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, dar și monitorizarea și fluidizarea circulației în condiții de iarnă.

ȘTIRI