Polițiștii suceveni au organizat cea mai amplă acțiune de prevenire pe tema furturilor din genți și buzunareRural

Polițiștii suceveni au organizat cea mai amplă acțiune de prevenire pe tema furturilor din genți și buzunare

       Accesări: 442

Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava a anunțat finalizarea celei mai ample acțiuni din acest an, de prevenire a furturilor din genţi şi buzunare. Aceasta s- desfășurat marți, 7 noiembrie 2017, cu participarea a 25 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava și a Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava.

Au fost cooptaţi şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, Poliţiei Municipiului Fălticeni şi Poliţiei Oraşului Salcea. Șase echipe au urcat în toate mijloacele de transport în comun care asigură transportul public pe toate liniile în municipiul Suceava.

În interiorul autobuzelor au fost lipite afişe cu recomandări preventive iar călătorilor identificaţi în mijloacele de transport le-au fost înmânate pliante şi flyere cu informaţii utile pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare dar şi pentru prevenirea furturilor din locuinţe.

În special persoanele vârstnice au fost cele care au aprofundat discuţiile şi au solicitat informaţii suplimentare cu privire la modul de abordare al unor situaţii de risc victimal.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

S-a constatat că, în momentul în care fac cumpărături în hypermarket-uri, mulţi cetăţeni depozitează borsete sau genţi în coşurile sau cărucioarele de cumpărături, sporind riscul unui furt. În acest context poliţiştii au discutat cu cetăţenii, au prezentat modurile de operare şi au promovat recomandările preventive.

Au fost afişate 80 de afişe şi au fost distribuite peste 800 de pliante către călători.

ȘTIRI