Polițiștii suceveni au ieșit la „vânătoare” de șoferi indisciplinați: 30 de conducători auto au rămas fără permisActualitate

Polițiștii suceveni au ieșit la „vânătoare” de șoferi indisciplinați: 30 de conducători auto au rămas fără permis

       Accesări: 556

Razii de amploare în tot județul pentru creșterea siguranței rutiere. Zeci de polițiști au acționat zilele trecute, între 3 și 6 martie, pentru identificarea șoferilor indisciplinați în trafic. În numai trei zile, oamenii legii au reținut 30 de permise de conducere.

Una din componentele acțiunii preventive a fost depistarea vitezomanilor.

Polițiștii s-au convins încă o dată că nu puțini sunt cei care apasă prea tare pedala de accelerație. Aceștia au reținut 19 permise ale șoferilor care au uitat să circule în limitele de viteză impuse de lege.

Probeleme mari și cu șoferii băuți.

Cazurile se nu par să se rărească în ciuda intensificării controalelor. Zona Fălticeni este una roșie pe harta polițiștilor rutieri care patrulează și acționează zilnic pe drumurile județene, comunale, dar și cele din municipiul Fălticeni pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice.

Aproape că nu este zi în care lucrătorii de la Rutieră să nu descopere un șofer stăpânit de aburii lui Bachus. După cazul sâmbătă de la Dolhești, cu o zi înainte polițiștii au dat peste un alt participant la fel „aghezmuit”.

Un ultim exemplu este cel al unui bărbat de 30 de ani din orașul Dolhasca, oprit vinerea trecută, la ora 23.00, de patrula Secției 12 Poliție Rurală Preutești pentru un control pe raza comunei Preutești.

Polițiștii s-au dovedit inspirați pentru că șoferul autoturismului tocmai își satisfăcuse pofta de băutură. Conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferului i s-au recoltat probe biologice la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul din Dolhasca are dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

ȘTIRI