Polițiștii suceveni au aplicat peste 1000 de amenzi în urma unor acțiuni preventive la nivel județeanRural

Polițiștii suceveni au aplicat peste 1000 de amenzi în urma unor acțiuni preventive la nivel județean

       Accesări: 653

Polițiștii suceveni au derulat timp de o săptămână, în perioada 6-12 decembrie, 3 misiuni de asigurare a ordinii publice, cu scopul prevenirii şi descurajării faptelor antisociale şi menţinerii ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului.  

În intervalul menționat, s-a asigurat intervenția la 400 de evenimente, 306 dintre acestea fiind semnalate prin numărul unic de urgență 112, fiind constatate 212 infracțiuni.

            Zilnic, 8 autospeciale radar au acționat pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.

Poliţiştii au reținut 61 de permise de conducere (7 pentru alcool, 9 pentru viteză excesivă și 45 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 12 certificate de înmatriculare.

            Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

            Au fost aplicate 1009 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (827) au fost aplicate la regimul rutier, 110 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 16  pentru fapte de altă natură.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 445.290 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de 20.398 lei.

            Au fost prinşi în flagrant 14  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de  10 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate 4 persoane urmărite la nivel naţional.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI