Polițiștii suceveni au aplicat într-o singură săptămână amenzi ce depășesc 573.000 de leiRural

Polițiștii suceveni au aplicat într-o singură săptămână amenzi ce depășesc 573.000 de lei

       Accesări: 270

Poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava au desfăşurat timp de o săptămână ample acțiuni în vederea asigurării climatului de siguranţă publică, diminuării riscului rutier,  precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit.

În perioada 12 – 18 iunie, peste 330 de poliţişti au acționat zilnic la nivelul judeţului.

 În trafic s-au aflat 10 autospeciale radar, iar aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză.

Alte 90 de autospeciale de poliţie au fost prezente în teren pentru descurajarea faptelor antisociale şi intervenţia promptă la evenimente. Au fost organizate zilnic peste 100 de patrule de ordine publică şi 22 de echipaje rutiere pentru monitorizarea traficului.

Poliţiştii au intervenit la 364 de evenimente, 264 dintre acestea fiind semnalate prin numărul unic de urgență112.

Au fost organizate 72 acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate 1572 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 573.320 lei.

Cele mai multe sancțiuni, 1371 la număr, au fost aplicate pentru încălcarea legislației rutiere. Pentru depăşirea regimului legal de viteză au fost aplicate 581 de sancţiuni contravenţionale. Au fost reţinute 78 de permise de conducere, din care 9 pentru alcool, 33 pentru viteză şi 36 pentru alte abateri.  Totodată, au fost retrase 34 de certificate de înmatriculare.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren, au fost prinşi în flagrant 14 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 3 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost identificaţi autorii în trei cauze care figurau cu autor necunoscut şi au fost depistate 4 persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI