Polițiștii suceveni au aplicat în ultima săptămână peste 1000 de amenziRegional

Polițiștii suceveni au aplicat în ultima săptămână peste 1000 de amenzi

Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava a făcut bilanțul acțiunilor preventive derulate la nivel județean în perioada 11-17 iunie.

Potrivit informațiilor oficiale, săptămâna trecută polițiștii au aplicat peste 1000 de amenzi, care au scos din buzunarele contravenienților peste 520.000 de lei.

Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 71 patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice. S-a asigurat intervenția la 397 de evenimente,  304 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 213 infracțiuni.

În perioada analizată, au acţionat zilnic 9 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 95 de permise de conducere (12 pentru alcool, 36 pentru viteză excesivă și 47 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  28 de certificate de înmatriculare.

“Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul turismului de weekend şi turismului sezonier, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic”, a transmis IPJ Suceava.

Au fost aplicate 1.083 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (920) au fost aplicate la regimul rutier, 127 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 36  pentru fapte de altă natură.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  528.280 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 50.010 lei, fiind indisponibilizate şi bunuri în valoare de 1.854.

Au fost prinşi în flagrant 19 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 9 persoane. În aceeaşi perioadă au fost depistate 2 persoane urmărite la nivel naţional.

Facebook Comments

ȘTIRI