Polițiștii promit razii tot mai multe în Fălticeni pentru a-i stăpâni pe șoferii care își fac de cap pe drumurile publiceActualitate

Polițiștii promit razii tot mai multe în Fălticeni pentru a-i stăpâni pe șoferii care își fac de cap pe drumurile publice

       Accesări: 1884

Șoferi băuți, vitezomani, sau care se urcă la volan fără să dețină permis de conducere. Aceștia sunt doar câțiva dintre conducătorii auto incluși în categoria pericol public. Zeci de cazuri sunt înregistrate în Fălticeni și zona Fălticeni, iar numărul acesta nu tinde deloc să scadă, deși legislația rutieră este tot mai aspră cu cei care refuză să se conformeze.

Oamenii legii promit tot mai multe controale în trafic, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.

Patrule ale Poliției Rutiere Fălticeni vor fi prezente pe principalele artere din municipiu pentru a-i descuraja pe vitezomani. La fel de problematică rămâne și categoria șoferilor care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au depistat în trafic numeroși conducători auto băuți, înainte ca aceștia să producă accidente sau tragedii.

Însă accidentele se întâmplă atunci când te aștepți mai puțin. După mai multe razii efectuate la sfâșitul săptămânii trecute, în care, surprizător, nu s-au înregistrat probeleme în trafic, luni dimineața, în jurul orelor 3, un șofer din Hârtop a avariat cinci mașini, din care patru parcate regulamentar pe partea dreaptă.

Alcoolemia de 0,85 mg/l în aerul pur expirat le-a confirmat bănuielile polițiștilor privind producerea acestui incident, altă cauză fiind neadaptarea vitezei într-un viraj, din care, trei ocupanți ai mașinii au scăpat ca prin minune.

Luna aceasta s-au înregistrat mai multe accidente, în zona Fălticeni, pe drumuri naționale și județene, la Drăgușeni, Bunești, Podeni, Cornu Luncii sau Boroaia, din care au rezultat victime, dar și decedați.

Polițiștii vor intensifica raziile în speranța prevenerii producerii altor tragedii și evenimente rutiere nedorite.

[easy-notify id=81116]

ȘTIRI