Polițiștii prezintă concluziile preliminare în cazul agresorilor fraților Macovei: Cine sunt tinerii care au participat la bătaieExclusiv

Polițiștii prezintă concluziile preliminare în cazul agresorilor fraților Macovei: Cine sunt tinerii care au participat la bătaie

       Accesări: 8456

Prima etapă în cazul anchetei agresiunii celor doi șoferi fălticeneni se apropie de final. Polițiștii au dezvăluit jurnaliștilor cotidianului Cronica de Fălticeni primele informații oficiale, concluzii preliminare după audierile tinerilor care i-au bătut crunt pe frații Ilie și Simion Macovei. Incidentul s-a petrecut duminică dimineața, la ora 4.40, pe data de 31 iulie 2016, în parcarea unui magazin de pe Bulevardul 2 Grăniceri, conducătorii auto fiind pe punctul de a pleca în urma finalizării transferului de bagaje și clienți.

Un grup de 12 tineri au sărit la bătaie, imediat după ce unul dintre agresori s-a repezit la Ilie Macovei care i-a reproșat unui bărbat aflat la volanul unui Volkswagen Passat că i-a blocat calea și nu poate porni microbuzul cu pasageri.

Disputa personală s-a transformat rapid într-o bătaie generală în care cei 12 indivizi au sărit pe frații Macovei. În urma numeroaselor lovituri primite în față, abdomen și spate, șoferii firmei Red Line Trans din Fălticeni au ajuns la spital.

Dacă Simion Macovei abia se mai ținea pe picioare și acuza dureri puternice, fratele mai mic Ilie Macovei se afla în comă, ulterior el fiind transferat la Spitalul de Urgență Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Incidentul a fost anunțat imediat, de gestionara unui magazinului unde s-a produs agresiunea.

Primele informații după audieri

În urma verificărilor făcute de polițiști s-a stabilit faptul că persoanele vătămate sunt Simion Macovei (39 ani) și Ilie Macovei (37 ani), frați, ambii din municipiul Fălticeni, care nu au mai fost găsiți la fața locului, fiind transportați cu ambulanța la Spitalul municipal Fălticeni.

După consultații, Ilie Macovei a fost transferat la Spitalul Județean Suceava pentru investigații suplimentare iar Simion Macovei, după ce i-au fost acordate îngrijiri medicale, nu a rămas internat.

Din discuțiile purtate de anchetatori cu Simion Macovei, s-a stabilit că acesta împreună cu fratele său s-au întors din străinătate și au oprit la magazin pentru a cumpăra țigări, iar în momentul când au vrut să părăsească parcarea cu autoturismul cu care se deplasau, au observat în partea din spate un autoturism care le bloca ieșirea, fapt pentru care Ilie Macovei a claxonat pentru a i se permite ieșirea, lucru care i-a iritat pe cei din autoturism, care au coborât și i-au lovit pe cei doi frați.

Cine sunt tinerii bănuiți de comiterea agresiunii

Potrivit IPJ Suceava, în urma desfăşurării activităţilor investigative au fost identificate persoanele bănuite de comiterea agresiunii, respectiv Alexandru P., de 19 ani, Daniel A., de 21 de ani, ambii din comuna Baia, Cosmin P. de 18 ani, din comuna Râșca, și Florin R., de 26 de ani, din comuna Fântâna Mare.

”Din ancheta realizată de polițiști reiese că au fost depistați și audiați trei participanţi la comiterea faptei.  Aceștia au recunoscut participarea la agresarea fraților Macovei.”, ne-au declarat reprezentanții IPJ Suceava. ”De asemenea, au fost audiaţi mai mulţi martori la eveniment, persoane aflate în grupul agresorilor fără nici o formă de participaţie penală la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale. 

Conflict pornit de la parcarea mașinilor 

Cu ocazia cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit faptul că în dimineața zilei de 31 iulie 2016, în timp ce frații Simion și Ilie Macovei se aflau cu autoturismele în fața magazinului din Fălticeni, pe fondul unor neînțelegeri cu privire la parcarea autovehiculelor, au intrat în conflict cu ocupanții unui alt autoturism condus de Florin R.

Astfel, după ce și-au adresat injurii și cuvinte jignitoare, Alexandru P. l-a lovit pe Ilie Macovei, cu pumnul în zona feței, situație în care a căzut la pământ, fiind lovit în continuare de către celelalte persoane mai sus menționate.

Fratele mai mare intervenit Simion Macovei a intervenit care, la rândul său, a fost lovit de Florin R. și ceilalți tineri. La un moment dat Ilie Macovei s-a ridicat, timp în care Cosmin P. i-a aplicat o lovitură cu podul palmei, în zona feței.

Ca urmare a loviturii Ilie Macovei s-a dezechilibrat și a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt.

Unul din făptași este fugit în străinătate

Polițiștii fălticeneni menționează că în ceea ce îl privește pe unul dintre agresori, respectiv Alexandru P. acesta nu a fost depistat, existând indicii că a părăsit teritoriul ţării.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul ne-au spus că agresorul de 19 ani, din Baia, ar fi fugit la scurt timp, după bătaie, direct la aeroport unde s-ar fi urcat într-un avion cu destinația Anglia.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând ca verificările să se extindă cu privire la infracțiunea de tulburare ordinii și liniștii publice.

ȘTIRI