Polițiștii l-au „săltat” din trafic pe un șofer din Rădășeni. Tânărul fusese amendat și avea permisul reținut de 2 zileLocal

Polițiștii l-au „săltat” din trafic pe un șofer din Rădășeni. Tânărul fusese amendat și avea permisul reținut de 2 zile

       Accesări: 5895

Nimeni și nimic nu-i poate opri pe șoferii cărora nu le pasă de lege. Este și cazul unui tânăr din comuna Rădășeni care s-a ales cu dosar penal, după ce anterior a primit o amendă consistentă pentru săvârșirea unei contravenții la regimul rutier. Prima întâlnire cu oamenii legii s-a petrecut luni dimineața, pe strada Ion Creangă.

Era ora 2.30 când patrula Biroului Rutier Fălticeni l-a oprit pentru un control de rutină.

Tânărul, în vârstă de 26 de ani, era sub influența băuturilor alcoolice. Testat cu etilotestul, aparatul a indicat o concentrație de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, la doi „pași” de pragul unei infracțiuni (0,40 mg/l).

Agenții l-au amendat cu 2.900 de lei, valoarea maximă posibilă și i-au reținut permisul pentru 90 de zile. După sancțiunea pecuniară, șoferului din Rădășeni i-a fost înmânată și o dovadă fără drept de circulație.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tânărul și polițiștii s-au întâlnit din nou, în trafic, miercuri dimineață.

După două zile de la aplicarea amenzii, echipajul de la Rutieră l-a identificat pe strada Nicolae Beldiceanu, lângă Imperial, conducând aceeași mașină, ca și luni dimineața, un model Alfa Romeo. Polițiștii au acționat, după ce unul dintre agenții patrulei a identificat numărul de înmatriculare al autoturismului.

Oamenii legii l-au „săltat” pe tânărul șofer de la volan și l-au dus direct la sediul unității pentru audieri. Conducătorul auto, în vârstă de 26 de ani, a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind 0,07 mg/l alcool.

Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de conducere pe drumuri publice cu permisul suspendat.

ȘTIRI