Poliţiştii îi pregătesc pe elevii suceveni pentru vacanţa de varăRural

Poliţiştii îi pregătesc pe elevii suceveni pentru vacanţa de vară

       Accesări: 62

protejeaza_copilulInspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava desfăşoară maratonul de informare a tinerilor „Vacanţă în siguranţă”, asupra riscurilor adoptării unor comportamente de tip delictual dar şi de responsabilizare a părinţilor cu privire la rolul acestora în dezvoltarea şi educarea minorilor.

Sunt programate peste 100 de întâlniri cu elevii în unităţile de învăţământ, grupul ţintă al acţiunilor preventive fiind tinerii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

     „În săptămâna 8-13 iunie activităţile au fost concentrate pe conştinetizarea tinerilor cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de adoptarea unui comportament antisocial. Poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii dar şi poliţiştii de proximitate şi cei de la nivelul Secţiilor de poliţie rurală au desfăşurat peste 40 de activităţi în unităţile de învăţământ primar şi gimnazial trăgând un semnal de alarmă cu privire la comportamentul copiilor pe timpul vacanţei de vară. Au fost prezentate aspecte privind problematica dispariţiilor de minori şi a plecărilor voluntare de la domiciliu şi riscurile asociate acestui fenomen. De asemenea, au fost prezentate recomandări pentru evitarea unor situaţii de risc: înnotul în locaţii neautorizate şi nesupravegheate, consumul de alcool, anturaje periculoase, implicarea în activităţi de natură infracţională”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Activităţile preventive vor continua şi în ultima săptămână de şcoală a elevilor, maratonul de informare urmând a fi axat pe problematica prevenirii accidentelor rutiere cu implicarea minorilor. Temele abordate vor privi în special deplasarea copiilor cu bicicletele şi traversarea drumurilor publice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe perioada vacanţei, poliţiştii de prevenire vor organiza patru tabere şi şcoli de vară pentru copii, în parteneriat cu mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale.

ȘTIRI