Polițiștii fălticeneni l-au prins băut la volan pe șoferul unui microbuz școlar: Permis suspendat și amendă de 1250 leiLocal

Polițiștii fălticeneni l-au prins băut la volan pe șoferul unui microbuz școlar: Permis suspendat și amendă de 1250 lei

       Accesări: 2125

Șoferia și consumul de băuturi alcoolice nu fac deloc casă bună. Unii conducători auto ignoră legile cu bună știință, dar și faptul că pot genera accidente rutiere, unele cu urmări grave. În ultimele cinci săptămâni au fost depistați zeci de șoferi care s-au urcat băuți la volan.

Municipiul Fălticeni se numără printre localitățile din județul Suceava în care au fost identificați, în trafic, cei mai mulți conducători auto în stare de ebrietate.

Cel mai recent caz este cel de azi dimineață, când polițiștii din Fălticeni l-au prins băut la volan pe șoferul unui microbuz școlar. Acțiunea de control s-a desfășurat pe strada Tudor Vladimirescu, la ieșirea spre orașul Dolhasca.

Conducătorul auto, în vârstă de 42 de ani, se deplasa pe direcția spre centrul orașului și urma să preia elevii de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

El a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost la limita întocmirii unui dosar penal: 0,39 g/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii i-au suspendat șoferului permisul de conducere pentru 90 de zile și l-au pus la plata unei amenzi în valoare de 1.250 lei.

Tot astăzi, alți 30 de polițiști rutieri au acționat pe drumurile naționale, județene și comunale pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere grave. Controalele i-au vizat pe șoferii vehiculelor destinate transportului de persoane și mărfuri.

Acțiunile au fost concentrate în sudul județului Suceava, pe drumurile unde se petrec frecvent accidente.

15 echipaje de poliție au fost însoțite de specialiști din cadrul ISCTR și RAR Suceava care au organizat filtre pentru identificarea celor care nu respectă legislația privind transportul public de persoane.

Au fost controlate peste 150 de autobuze, microbuze, vehicule tip maxi-taxi și microbuze transport școlar.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier. Valoarea sancțiunilor este de peste 60.000 lei. De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere, din care 4 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au reținut 9 certificate de înmatriculare, pentru lipsa ITP, lipsă tahograf și defecțiuni tehnice.

În urma controalelor au fost identificați 3 șoferi care nu posedau asigurare tip RCA pentru vehiculele conduse. Alte 75 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.

ȘTIRI