Polițiștii fălticeneni dau amenzi pe bandă rulantă: Până la 50 de sancțiuni aplicate zilnic pentru depășirea vitezei legaleActualitate

Polițiștii fălticeneni dau amenzi pe bandă rulantă: Până la 50 de sancțiuni aplicate zilnic pentru depășirea vitezei legale

       Accesări: 1796

Strada Sucevei este raiul vitezomanilor. După modernizarea tronsonului de 2 kilometri, de la intrarea dinspre Bunești, conducătorii care tranzitează municipiul Fălticeni au uitat de limita de viteză și de siguranța în trafic pe drumurile urbane. Polițiștii biroului rutier știu asta și nu-i de mirare că împart zilnic zeci de amenzi.

Sancțiunile curg pe bandă rulantă, iar oamenii legii nici nu le mai știu numărul.

Pe harta locală, strada Sucevei ocupă primul loc în topul drumurilor publice unde se petrec cele mai multe abateri legate de nerespectarea regimului de viteză. Zona roșie este completată de Armatei, Ion Creangă, Republicii și Tudor Vladimirescu.

Patrulări și radare zilnice

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Încă de la începutul acestui an, polițiștii de la rutieră au organizat controale și au ieșit cu radarele la vânat de vitezomani. Pe strada Sucevei patrulările sunt zilnice în speranța că șoferii vor înțelege că respectarea legislației în vigoare înseamnă garantarea securității în traficul rutier.

Zilnic sunt completate zeci de procese verbale de contravenție, în mare parte pentru depășirea vitezei.

Surprize la controale

În timpul controalelor polițiștii depistează tot soiul de alte nereguli.

Nu de puține ori s-au descoperit șoferii vitezomani care circulau și fără asigurare sau fără rovinietă. Alții au fost găsiți fără Inspecția Tehnică Periodică. Însă cei mai mulți dintre cei sancționați sunt trași pe dreapta pentru nerespectarea regimului de viteză pe drumurile publice.

Sunt însă și șoferi care au fost găsiți fără trusă sanitară, triunghi reflectorizant sau fără centura de siguranță în timpul condusului.

Amenzi cu duiumul

Sancțiunile aplicate sunt numeroase. Media săptămânală ajunge trece de 120 de amenzi. Au fost însă zile în care polițiștii au dat și 50 de amenzi pe zi. Aproape jumătate din cei amendați sunt din Fălticeni.

Amenda cea mai mare ajunge la 2.000 de lei și se aplică pentru lipsa asigurării RCA. Polițiștii spun că în unele cazuri au descoperit proprietari de mașini scumpe care circulau fără asigurare, asigurare mai scumpă decât amenda în sine.

Vitezomanii sunt cei care, în mod direct, contribuie la creșterea bugetului local. Sumele adunate lunar sunt bine venite la visteria municipalității, iar cuantumul amenzilor nu este deloc neglijabil.

ȘTIRI