Polițiștii din Vadu Moldovei și Garda Forestieră au depistat două transporturi ilegale de material lemnosRural

Polițiștii din Vadu Moldovei și Garda Forestieră au depistat două transporturi ilegale de material lemnos

       Accesări: 1249

La începutul acestei săptămâni, Secția 1 de Poliție Rurală Vadu Moldovei și Garda Forestieră Suceava au depistat două transporturi ilegale de material lemnos.

În seara zilei de marți, 22 ianuarie, la ora 18.45, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe un drum secundar din localitatea Bogdănești, un autocamion condus de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Râșca, care transporta material lemnos.

Avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto avea valabilitatea expirată, fiind emis și înregistrat la data de 24 decembrie 2018.

Polițiștii au dispus conducerea autocamionului la Ocolul Silvic Râșca și au solicitat sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta ilegal cantitatea de 20,33 metri cubi de lemn rotund de esență rășinoase.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

 Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos, în valoare de 3.496 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

A doua zi, la ora 17.00, o patrulă mixtă formată din polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei și reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control, pe raza comunei Vadu Moldovei, un ansamblu auto cu semiremorcă, condus de un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din orașul Frasin. Bărbatul era administrator al unei societăți comerciale și transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la materialul transportat și cel din documentele prezentate de conducătorul auto, specialiștii silvici au procedat la inventariere, ocazie cu care au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 52,45 metri cubi de cherestea de esență rășinoase și nu 45,43 metri cubi conform avizului.

În cauză s-a procedat la confiscarea diferenței de 7,02 metri cubi de cherestea, în valoare de 4.689 lei, și sancționarea contravențională a societății emitente a avizului, cu amendă în valoare de 3.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI