Polițiștii fălticeneni l-au reținut pe violatorul unei eleve din comuna Preutești. Autorul este arestat preventivLocal

Polițiștii fălticeneni l-au reținut pe violatorul unei eleve din comuna Preutești. Autorul este arestat preventiv

       Accesări: 5487

Un caz rezolvat în mai puțin de 48 de ore. Lucrătorii Poliției Municipiului Fălticeni l-au reținut pe un individ care a violat și agresat o minoră într-o clădire părăsită, aflată într-o zonă liniștită din oraș. Victima este eleva unui colegiu din municipiu.

După ce a încheiat cursurile, ea a fost abordată de un tânăr de 19 ani, în zona Bisericii Adormirii Maicii Domnului.

Cei doi se cunosc printr-o prietenă comună, iar individul, sub pretextul unde plimbării și a socializării, a dus-o cu vorba până când au ajuns în apropierea fostului stadion Chimia.

Tânărul, originar din Câmpulung Moldovenesc, și-a dus planul până la capăt.

Intrând în clădirea fostei Cabane „Nada Florilor”, imobil abandonat de ani de zile, el și-a schimbat brusc comportamentul.

Fosta Cabană „Nada Florilor”

Eleva de liceu, în vârstă de 16 ani, este forțată, apoi lovită și mușcată de față, de tânărul de 19 ani, pentru a fi supusă unei agresiuni sexuale. Chiar dacă s-a opus, minora nu a avut șanse de reușită.

Totul s-a întâmplat pe 7 mai, puțin după miezul zilei.

Între timp, în clădire apar alți patru tineri, trei fete și un băiat, care vor să facă fotografii.

Aceștia aud zgomote și vor să afle ce se întâmplă și dau peste minora agresată sexual și fizic. De teamă să nu fie descoperit, violatorul pleacă în altă încăpere, după care părăsește clădirea.

Potrivit anchetatorilor, autorul faptei, care este inculpat, prin constrângere şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut raporturi sexuale cu persoana minoră căreia i-a provocat leziuni ce au necesitat necesare 3-4 zile îngrijiri medicale, pentru vindecare.

A doua zi, minora, elevă în clasa a IX-a, și părinții acesteia au depus plângere la Poliție.

Oamenii legii au strâns probe, au audiat martorii și încep ancheta în acest caz. Cercetările au fost desfășurate de agenții Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni.

Autorul a fost identificat, iar în baza unui ordin de reținere, polițiștii fălticeneni l-au săltat pe violator de la domiciliul său. Acesta a fost introdus în Centrul de Arest Preventiv pentru 24 de ore.

Pe data de 10 mai, tânărul din Câmpulung Moldovenesc a fost prezentat instanței.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de viol, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile.

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Autorul agresiunii sexuale riscă între 5 și 12 ani de pușcărie și interzicerea exercitării unor drepturi.

Tânărul din Câmpulung Moldovenesc nu are antecedente penale.

ȘTIRI