Polițiștii din Fălticeni au început „curățenia” în trafic: Amenzi maxime și 11 permise reținute în trei zileActualitate

Polițiștii din Fălticeni au început „curățenia” în trafic: Amenzi maxime și 11 permise reținute în trei zile

Toleranță zero pentru abaterile din traficul auto. Polițiștii Biroului Rutier Fălticeni au intensificat controalele pe șoselele naționale DN 2 și DN 2E, unde se petrec cele mai multe accidente. Oamenii legii au sancționat cu maximul prevăzut de lege, în ceea ce privește amenzile și numărul de puncte, pe șoferii indisciplinați, dar și pe cei care conduc în stare de ebrietate.

Suntem pe locul doi în județ în ceea ce privește infracțiunile și abaterile la regimul rutier, așa că oamenii legii au început campania de „curățenie” în traficul auto.

Echipajele de la rutieră au aplicat la sfârșitul săptămânii trecute un număr record de amenzi. 55 de sancțiuni au fost consemnate în doar trei zile.

Vineri, sâmbătă și duminică, între 22 și 24 februarie, oamenii legii au reținut 11 permise. Dintre acestea, 9 au fost ridicate de polițiștii fălticeneni pentru depășirea limitei de viteză, cu peste 50 km/h în localitate.

Cea mai ridicată viteză a fost înregistrată pe raza localității Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii, unde un șofer din Vicovu de Jos a fost surprins, cu pistolul radar, circulând cu 118 km/h.

Acesta și alți opt vitezomani din Târgu Neamț, Botoșani, Suceava, Rădășeni și Bogdănești, care conduceau prin localitate cu viteze între 106 și 115 km/h, au primit amenda maximă, de 2.900 de lei, iar permisul le-a fost reținut pentru 90 de zile.

Alte 25 de sancțiuni contravenționale au fost date conducătorilor auto tot pentru viteză neregulamentară.

În aceeași perioadă, agenții Biroului Rutier Fălticeni au surprins o șoferiță din municipiul Suceava care se conducea sub influența băuturilor alcoolice.

Femeia, în vârstă de 32 de ani, a fost oprită pentru un control de rutină. La etilotest, rezultatul a indicat o îmbibație alcoolică de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, la limita dintre contravenție și infracțiune. Oamenii legii au sancționat-o cu 2.900 de lei amendă și permisul suspendat pentru 90 de zile.

Alte două permise au fost reținute la sfârșitul săptămânii trecute pentru depășiri pe linie continuă, iar unul pentru ITP expirat.

Valoarea tuturor amenzilor aplicate se ridică la 57.565 lei.

Oamenii legii au reușit, în aceeași perioadă, și un flagrant. În noaptea de sâmbătă spre duminică, un echipaj al Biroului Rutier l-a surprins în trafic pe un șofer din Fălticeni, în vârstă de 21 de ani, care tocmai consumase băuturi alcoolice.

Acesta plecase de la un bar de pe strada Ana Ipătescu, iar în sensul giratoriu la Pieței Mihail Sadoveanu, în zona Bisericii Adormirii, agenții l-au tras pe dreapta. La controlul cu etilotestul, aparatul a indicat o îmbibație alcoolică de indicat de aparat era de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Permisul de conducere, obținut în urmă cu un an, i-a fost reținut până la soluționarea dosarului penal.

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii Biroului Rutier Fălticeni au aplicat 600 de amenzi pentru diverse abateri la regimul rutier.

Controalele de săptămâna trecută s-au desfășurat pe raza localităților Vadu Moldovei, Cornu Luncii și Boroaia.

Facebook Comments

ȘTIRI