Polițiștii fălticeneni au ieșit la „vânătoare” de vitezomani: Șofer surprins cu aproape 150 km/h în localitateActualitate

Polițiștii fălticeneni au ieșit la „vânătoare” de vitezomani: Șofer surprins cu aproape 150 km/h în localitate

       Accesări: 3461

Viteza este principala cauză generatoare de accidente. Cel puțin în zona Fălticeni peste 80% dintre evenimentele rutiere grave și foarte grave, petrecute în ultimii doi ani, au fost produse de șoferi care au apăsat prea tare pedala de accelerație.

Polițiștii știu că vitezele de deplasare sunt depășite de mulți dintre șoferi, care nu rezistă tentației de a circula mai rapid, însă prezența echipajelor în traficul auto mai domolește din „elanul” vitezomanilor.

În cadrul unei campanii de prevenire, agenții Biroului Rutier Fălticeni au acționat la sfârșit de săptămână cu pistolul radar pe drumurile naționale care traversează comunele Vadu Moldovei, Forăști și Drăgușeni.

Mai mulți conducători auto au fost trași pe dreapta, după ce au fost depistați cu viteze de deplasare peste limita admisă în localități.

La sfârșitul săptămânii, oamenii legii l-au depistat, la ora 8 dimineața, pe un șofer din Iași care gonea cu aproape 150 km/h prin localitatea Oniceni, comuna Forăști. Pe acel sector de drum al DN2 se poate circula cu 60 km/h. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, va sta trei luni fără permis.

După o oră, în „plasa” polițiștilor a căzut un alt vitezoman, de această dată un localnic. Șoferul, tot de 47 de ani, din Forăști, circula pe același sector de drum cu 114 km/h.

Un alt șofer grăbit din Iași, în vârstă de 43 de ani, a fost depistat cu 111 km/h în localitatea Roșiori. Și aceștia doi au rămas fără permisul de conducere pentru următoarele trei luni.

Potrivit datelor statistice de la nivelul IPJ Suceava, agenții Poliției Rutiere Fălticeni au reținut anul trecut peste 200 de permise, 180 dintre acestea pentru depășirea vitezei în localitate.

Echipele vor continua acțiunile de prevenire, în special pe drumurile naționale și județene din zona Fălticeni, unde cei mai mulți șoferi nu respectă regimul de viteză reglementat prin lege și prin indicatoarele rutiere.

ȘTIRI