Polițiștii au un suspect în cazurile de înjunghiere înregistrate în municipiul SuceavaActualitate

Polițiștii au un suspect în cazurile de înjunghiere înregistrate în municipiul Suceava

       Accesări: 304

În luna august 2015 şi, ulterior, în luna ianuarie 2016, în municipiul Suceava au fost sesizate două agresiuni, săvârşite în mediul stradal, prin folosirea unor obiecte înţepătoare asupra unor femei.

Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii judiciarişti au desfăşurat activităţi investigative complexe, îngreunate şi de lipsa unor elemente esenţiale în stabilirea activităţii infracţionale: motivaţia infracţională, scopul infracţional urmărit, elemente de legătură între autor şi victime, lipsa scopului patrimonial, similarităţi privind intervalul temporal, etc.

“Din dispoziţia conducerii inspectoratului au fost intensificate activităţile investigative dar şi măsurile de ordine publică, fiind reconfigurate traseele de patrulare şi suplimentate efectivele în anumite zone ale municipiului, în vederea prevenirii unor fapte similare dar şi pentru obţinerea de date şi informaţii care să ducă la identificarea autorului.

Au fost vizionate sute de ore de filmări ale unor sisteme tehnice din proximitatea zonelor de producere a agresiunilor, s-au purtat discuţii peste 200 de persoane pentru obţinerea de date şi indicii, s-au dispus expertize medicale şi ştiinţifice şi au fost analizate zeci de profiluri de potenţial autori”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După aproape 6 luni de zile, poliţiştii au reuşit să identifice persoana bănuită de comiterea ambelor fapte şi să dispună măsuri legale de izolare a autorului, astfel încât acesta să nu mai poată pune în primejdie viaţa altor persoane.

Vineri, 19 februarie, în continuarea cercetărilor efectuate cu privire la agresiunile comise la data de 25.08.2015 şi la 22.01.2016, pe raza municipiului Suceava de către un autor necunoscut, în urma activităţilor de cercetare penală, criminalistice şi investigative întreprinse de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale  şi Poliţiei municipiului Suceava, a fost identificată persoana bănuită de comiterea agresiunilor, respectiv un bărbat de 36 ani, din municipiul Suceava.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a apreciat faptul că ambele acte materiale întrunesc elementele constitutive ale tentativei la infracţiunea de omor, având în vedere zonele vitale vizate de autor (torace), precum şi obiectul vulnerant folosit, respectiv obiect tăietor-înţepător (cuţit), cauzele fiind reunite.

Ca urmare a probatoriului administrat, s-a atribuit calitatea de suspect  bărbatului de 36 de ani pentru comiterea celor două acte materiale de tentativă la infracţiunea de omor şi a fost sesizat Tribunal Suceava pentru luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii faţă de suspect.

Instanţa şi-a însuşit propunerea, dispunând măsura de siguranţă a internării medicale provizorii până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate care să înlăture starea de pericol; de asemenea, a dispus şi expertizarea medico-legală psihiatrică a suspectului de către Comisia medico-legală psihiatrică din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Suceava. După definitivarea cercetărilor se va dispune procedural.

ȘTIRI