Polițiștii au prins-o în flagrant pe tânăra din Fălticeni care înșelase mai multe persoane prin metoda „Cățelul”Local

Polițiștii au prins-o în flagrant pe tânăra din Fălticeni care înșelase mai multe persoane prin metoda „Cățelul”

       Accesări: 16553

Naivitatea unora este sursă de bani pentru alții. Mai multe persoane au fost înșelate de o tânără din Fălticeni care a profitat la maximum de încrederea oarbă pe care acestea au avut-o de la început și până la sfârșit. Individa, în vârstă de 19 ani, i-a atras pas cu pas într-o cursă, reușind să-i păcălească ușor, folosindu-și adevărata identitate.

Tânăra, fără ocupație, acționa pe un grup de pe Facebook, unde persoane care și-au pierdut animalul de companie ofereau găsitorilor recompense pecuniare.

Fără să-și dea seama că au de a face cu o profitoare, oamenii de bună credință i-au dat bani fetei de 19 ani, fiind siguri că își vor recupera câinele.

Numai că ulciorul nu merge de multe ori la apă.

Ultima victimă, o femeie din Iași nu i-a căzut în plasă, dar i-a făcut „jocul” tinerei din Fălticeni. Cu ajutorul agenților și ofițerilor din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, individa a fost reținută.

Pentru a-i putea dovedi faptele, oamenii legii și victima i-au pregătit un flagrant.

Duși de nas și lăsați fără bani

Tânăra a reușit să păcălească șase-șapte persoane într-un interval de timp relativ scurt, folosind unul și același scenariu.

Înscrisă pe un grup de Facebook destinat câinilor pierduți sau găsiți, fălticeneanca îi contacta pe proprietarul patrupedului. Aceasta le contacta telefonic spunându-le că știe unde se află câinele.

După ce se înțelegeau la preț, proprietarul afla și ce avea de făcut pentru a-și recupera animalul.

Lucrurile erau simple: persoana trebuia să se deplaseze personal cu mașina, până la Fălticeni pentru a plăti recompensa. Victimele și tânăra care îi înșela mergeau împreună, aproximativ 40 de kilometri, până în orașul Salcea.

Ajunși aici se opreau pe o stradă, iar proprietarul câinelui îi dădea banii tinerei. Ea le-a spunea să aștepte în mașină, pentru că patrupedul se află la o familie de romi, persoane nu vor să fie deranjate de străini. Cu promisiunea că revine repede, femeia s-a făcut nevăzută de fiecare dată.

Pentru a nu mai putea fi contactată, individa își schimba, cu fiecare nouă victimă, cartela și numărul de telefon.

Sute de kilometri bătuți pentru un câine

În acest mod, tânăra fără ocupație din Fălticeni, i-a păcălit pe oameni de bună credință din Cluj-Napoca și Târgu Mureș care au bătut sute de kilometri cu dorința recuperării câinilor. Proprietarii nu au făcut altceva decât să-i aducă banii personal, iar mai apoi să se umple de furie și necaz.

Printre cei înșelați se numără și persoane din Bacău, Iași și Roman.

Planul a funcționat ca uns până când i-a venit de hac o femeie din Iași. Aceasta își pierduse patrupedul, rasa Fox Terrier, pe 17 februarie. La scurt timp a publicat un anunț pe grupul de Facebook pentru pierderi/găsiri câini.

După o săptămână a fost contactată de tânăra din Fălticeni care i-a spus că știe unde se află câinele. I-a transmis ce trebuie să facă, ea urmând să oprească la Fălticeni și mai apoi la Salcea, însă femeia din Iași amânase întâlnirea de câteva ori fiind sigură că este victima unei înșelăciuni.

Câteva zile nu a fost contactată deloc, timp în care fata de 19 ani i-a ridicat tariful inițial, de la 300 la 500 de lei.

În aceeași zi, proprietara câinelui pierdut a publicat pe grupul de Facebook fotografia tinerei din Fălticeni, amintind că aceasta pretinde bani și că ar ști unde se află câinele. Imediat au reacționat câteva dintre persoanele deja înșelate, care au recunoscut-o pe făptuitoare.

Femeia din Iași le-a contactat pe victime, iar acestea i-au povestit cum s-a întâmplat totul. Ceea ce i se punea la cale și ei avea exact același scenariu.

Mamă a doi copii și antreprenoare, femeia și-a dat seama că intuise bine cursa în care urma să fie atrasă ca și restul păgubiților. Însă ea a decis să pună capăt acestui plan murdar și le-a cerut sprijinul polițiștilor.

Un flagrant ca la carte

Pentru că primise un ultimatum în privința banilor, femeia din Iași s-a grăbit să ajungă la Fălticeni, oprindu-se direct la Poliție. Într-un timp foarte scurt lucrătorii Biroului de Investigații Criminale au făcut planul de bătaie pentru un flagrant.

Au marcat cu un creion special 10 bancnote de 50 lei pe care au scris „Flagrant. 28 februarie 2019. Înșelăciune.”, apoi au returnat banii femeii din Iași, instruită de polițiști ce să facă mai departe.

Întâlnirea cu tânăra din Fălticeni s-a petrecut după miezul zilei, în fața clubului Imperial.

Trei echipaje de poliție, de la Criminalistică și Ordine Publică, au venit mai devreme și au început filajul. Toată acțiunea flagrantului s-a desfășurat ca la carte.

Femeia din Iași și-a jucat perfect rolul de „victimă”, fără ca tânăra să bănuiască ceva. În mașină, fata de 19 ani și-a primit cei 500 de lei, marcați de către polițiști. Acestea au plecat spre Salcea pentru „recuperarea” câinelui.

Cele trei echipaje au pornit în urma mașinii din Iași, iar pe strada Sucevei, după al doilea sens giratoriu, au blocat autoturismul în trafic.

Polițiștii i-au cerut tinerei să se dea jos din mașină, spunându-i că este autoarea unei fapte de natură penală. Cu ocazia controlului corporal a fost găsită suma pe care partea vătămată i-a dat-o tinerei pentru a-și recupera câinele.

Oamenii legii au condus-o pe aceasta la unitatea de poliție pentru audieri.

Tânăra și-a recunoscut faptele

La momentul flagrantului, tânăra de 19 ani s-a arătat contrariată de acțiunea polițiștilor. Atitudinea s-a schimbat în timpul audierilor, când fălticeneanca și-a recunoscut toate faptele săvârșite și că urma să o abandoneze și pe proprietara câinelui din Iași, în localitatea Salcea, așa cum făcuse cu toți ceilalți.

Oamenii legii spun că ea nu are antecedente penale.

Lucrătorii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipale Fălticeni au botezat modul prin care acționa drept metoda „Cățelul”.

Aceștia mai spun că flagrantul din 28 februarie este prima acțiune de gen pe anul în curs.

Pentru fapta săvârșita, tânăra de 19 ani din Fălticeni riscă pedeapsa cu închisoarea între 6 luni la 3 ani. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru înșelăciune.

Oamenii legii urmează să identifice celelalte părți vătămate. Tânăra a spus la audieri că vrea să returneze banii persoanelor pe care le-a păcălit și păgubit.

ȘTIRI