Polițiștii au ieșit la „vânătoare” de vitezomani și șoferi băuți: 30 de permise reținute și amenzi de peste 135.000 de leiActualitate

Polițiștii au ieșit la „vânătoare” de vitezomani și șoferi băuți: 30 de permise reținute și amenzi de peste 135.000 de lei

Razii de amploare ale polițiștilor în zona Fălticeni. Șoferii care se cred deasupra legii au fost aduși cu picioarele pe pământ în urma unor controale efectuate de patrule în mediul urban și rural. Timp de trei zile au fost verificați zeci de conducători auto aflați în trafic.

Polițiștii din cadrul poliției municipale, dar și cele orășenești și-au propus să-i depisteze pe cei care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice, precum și cei care încalcă regimul legal de viteză.

Controalele s-au desfășurat între 17 și 19 martie, în urma acestora fiind întocmite numeroase dosare penale. Polițiștii au dat amenzi cu duiumul iar pe alți șoferi i-au lăsat pietoni.

Un astfel de caz este cel al unui șofer din Preutești, pe care polițiștii l-au prins băut la volan. Bărbatul de 40 de ani a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208, din localitate, având o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul are acum dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La nivel de județ, cifrele raziei de la jumătatea lunii martie arată doar o parte din realitatea de pe șosele. S-au constat numeroase abateri care au atras la fel de multe amezi.

Polițiștii au controlat peste 540 de autovehicule și au aplicat sancțiuni în valoare de peste 135.000 lei. Din cele peste 540 de sancțiuni contravenționale, 250 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză.

20 de șoferi grăbiți au rămas fără permis, iar alți 7 au aflat că certificatul de înmatriculare al mașinii va fi retras.

Oamenii legii au consemant 12 infracțiuni la regimul rutier și au testat cu etilotestul peste 350 de șoferi.

ȘTIRI