Poliţiştii au făcut bilanţul campaniei ,,Neglijenţa – Invitaţie deschisă la furt”Rural

Poliţiştii au făcut bilanţul campaniei ,,Neglijenţa – Invitaţie deschisă la furt”

       Accesări: 93

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava au desfăşurat în perioada mai –august 2016,  la nivelul întregului judeţ, campania de prevenire şi informare ,,Neglijenţa – Invitaţie deschisă la furt”.

Campania  a implicat activităţi de informare a cetăţenilor prin discuţii şi întâlniri cu grupurile ţintă, fiind distribuite şi materialele de campanie (peste 6000 de pliante, afişe). Un aspect distinct l-au reprezentat întâlnirile cu asociaţiile de proprietari, astfel de activităţi de responsabilizare şi conştientizare fiind desfăşurate în mod concentrat în toate cele 5  municipii ale judeţului.

În cadrul campaniei  a fost realizat şi un site web dedicat exclusiv acestui demers, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A, partener de campanie – www.prevenireafurturilor.ro . Pe acest site, cei care îl accesează află că în doar 5 minute un hoţ poate intra, fura şi pleca dintr-o locuinţă şi sunt invitaţi să participe la un concurs de întrebări la capătul cărora vor găsi soluţii preventive. De asemenea, sunt oferite şi premii constând în vouchere pentru achiziţionarea unor sisteme de securitate sau alte bunuri.

La nivelul judeţului Suceava sub coordonarea poliţiştilor din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, au fost derulate peste 100 de acţiuni preventive – atât prin întâlniri cu cetăţenii din casă în casă (în special în mediul rural), cât şi prin acţiuni de amploare desfăşurate cu prilejul unor evenimente sociale.

Peste 10.000 de cetăţeni de pe raza judeţului au beneficiat de recomandările preventive, acest lucru ducând la reducerea riscului victimal.

Eficienţa acţiunilor preventive se remarcă şi în trendul descendent evidenţiat de evoluţia situaţiei operative, la finalul perioadei analizate constatându-se o scădere a sesizărilor privind infracţiunile de furt cu aproape 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

ȘTIRI