Polițiștii au destructurat un important grup infracțional specializat în contrabanda cu țigarete în județele Suceava și Bistrița NăsăudRural

Polițiștii au destructurat un important grup infracțional specializat în contrabanda cu țigarete în județele Suceava și Bistrița Năsăud

       Accesări: 774

Polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava și sprijiniți de polițiștii B.C.C.O. Suceava și ai Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Bistrița Năsăud, au pus în executare, marți, 4 decembrie, 27 de mandate de percheziție, pentru un număr de 32 de locații din județele Suceava și Bistrița Năsăud.

Au fost vizate mai multe persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „constituirea unui grup infracţional organizat” şi „contrabandă cu țigarete de proveniență extracomunitară”.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost indisponibilizate 49.880 țigarete de proveniență extracomunitară, sumele  de 5.090 euro și 107.882 lei, 5 autoturisme, 63 de telefoane mobile și cartele SIM, precum și alte bunuri care constituie probe și mijloace de probă.

Din probatoriu administrat până în prezent, a rezultat faptul că, membrii grupării au traficat peste 2.150.000 de țigarete de proveniență extracomunitară, din care 594.800 de țigarete au fost capturate de polițiști în cadrul unor acțiuni punctuale.

Prejudiciul estimativ cauzat bugetului consolidat al statului se ridică la aproximativ 1.300.000 lei.

Șapte suspecți, cu vârste cuprinse între 27 și 38 de ani, din județul Suceava, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava pentru cercetări, față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Suspecții au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca miercuri, 5 decembrie, 5 dintre aceștia să fie prezentați Tribunalului Suceava pentru dispunerea de măsuri preventive.

Cercetările continuă de polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în comiterea faptelor.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI