Polițiștii au dat amenzi pe capete firmelor din județ: Sancţiuni de peste 65.000 lei aplicate în urma unor controaleActualitate

Polițiștii au dat amenzi pe capete firmelor din județ: Sancţiuni de peste 65.000 lei aplicate în urma unor controale

Luna decembrie este luna controalelor la agenții economici. Zeci de firme din județul Suceava au intrat nu doar în vizorul inspectorilor antifraudă de la DRA ci și sub lupa polițiștilor. Lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava cooperează în aceste acțiuni de verificare cu specialiști ai Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Suceava și ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Un amplu control al echipelor operative s-a desfășurat în județ pe data de 9 decembrie.

Au fost verificate 60 de societăți comerciale, întreprinderi individuale, dar şi producători agricoli. Controalele au fost la suprafață numeroase nereguli, motiv pentru care au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenționale.

Valoare amenzilor se ridică la 65.500 de lei.

Acțiunile de control s-au desfășurat în piețele agroalimentare din mai multe localități ale județului, inclusiv la Fălticeni, în care se efectuează acte de comerț cu mărfuri alimentare în vederea verificării respectării legislației specifice.

În urma acelorași verificări au fost confiscate bunuri în valoare totală de 1.235 lei, constând în produse alimentare, băuturi alcoolice, țigări, obiecte de îmbrăcăminte.

Poliţiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava,  susțin că în activitățile desfășurate vizează respectarea legislației economice și protejarea drepturilor cetățenilor.

Măsurile sunt luate în apropierea sărbătorilor de iarnă, perioadă în care volumul tranzacțiilor comerciale este în creștere.

Pe tot parcursul lunii decembrie vor fi efectuate alte controale împreună cu echipe de specialiști de la Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor Suceava și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

ȘTIRI