Polițiștii au confiscat peste 14.000 de petarde de la un comerciant din FălticeniLocal

Polițiștii au confiscat peste 14.000 de petarde de la un comerciant din Fălticeni

 În preajma sărbătorilor de iarnă, la nivelul Inspectoratului de Poliție a Județului Suceava se desfășoară acțiunea “Foc de artificii”.

Polițiștii încearcă prin această acțiune să prevină producerea unor evenimente negative cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri).

Potrivit IPJ Suceava, zilnic sunt efectuate controale şi verificări la unităţi economice dar şi în zone pretabile pentru comercializarea unor astfel de produse în vederea identificării celor care încalcă prevederile legale.

Marți, 13 decembrie 2016, poliţişti  din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase – I.P.J. Suceava, au  efectuat  un control  în Piaţa Agroalimentară din municipiul Fălticeni.

Cu această ocazie a fost identificat  un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Fălticeni, care, pe lângă articolele vestimentare pe care le comercializa legal, deţinea spre vânzare şi 3300 bucăţi articole pirotehnice din categoria  P1, acestea fiind  ridicate de către poliţişti.

Pe parcursul  activităţilor de cercetare penală, bărbatul a predat poliţiştilor cantitatea de 10.800 bucăţi  petarde din clasa P1, aflate în altă locaţie, despre care a susţinut că le-a achiziţionat  în scopul comercializării  către populaţie.

Polițiștii au constatat  că  bărbatul nu deţine autorizaţie pentru a efectua activităţi  de comerţ  cu  articole pirotehnice, motiv pentru care  bunurile menţionate, respectiv 14.100 bucăţi  petarde din categoria P1 au fost ridicate în vederea continuării  cercetărilor.

În cauză  s-a  întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii  de “orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

ȘTIRI