Polițiștii au confiscat 60 de brazi de Crăciun de la un băcăuan. Mașina acestuia a fost oprită în trafic la BuneștiRural

Polițiștii au confiscat 60 de brazi de Crăciun de la un băcăuan. Mașina acestuia a fost oprită în trafic la Bunești

       Accesări: 275

Având în vedere specificul perioadei şi apropierea sărbătorii Crăciunului, poliţiştii au intensificat activităţile de control pentru asigurarea legalităţii depozitării, transportului şi comercializării  brazilor de Crăciun.

Potrivit reglementărilor legale, transportul pomilor de Crăciun recoltaţi de pe teritoriul naţional se face în baza avizelor de însoţire primare, care se introduc în SUMAL. Pomii de Crăciun fac parte din categoria materialelor lemnoase.

În cadrul acţiunilor şi controalelor desfăşurate la începutul acestei săptămâni, poliţiştii au identificat şi confiscat 60  de brazi care erau transportaţi şi deţinuţi cu încălcarea legislaţiei în domeniu.

  Luni, 12 decembrie, la ora 19.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, în timp ce efectuau serviciul pe DN 2, în localitatea Buneşti, au oprit pentru control o autoutilitară care se deplasa dinspre Suceava către Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cu ocazia controlului s-a constatat că autoutilitara era condusă de  un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Bacău, şi transporta de 60 de pomi de Crăciun, specia brad, fără aviz de însoţire sau documente comunitare echivalente.

”S-a luat măsura sancţionării contravenționale, conform legii 171/2010, iar cantitatea de 60 de pomi de Crăciun, specia brad, în valoare de 1500 lei a fost confiscată.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul silvic şi solicită cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi spirit civic şi să sesizeze de îndată poliţia atunci când i-au la cunoştinţă despre acte ilicite în ceea ce priveşte exploatarea, transportul, depozitarea sau comercializarea de material lemnos de orice natură, în special a brazilor de Crăciun”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

ȘTIRI