Poliţişti locali din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ se şcolesc până în decembrie la SMSJ FălticeniActualitate

Poliţişti locali din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ se şcolesc până în decembrie la SMSJ Fălticeni

       Accesări: 51

Luni, 15 septembrie, a fost prima zi de şcoală pentru 28 de poliţişti locali din judeţele Suceava (Suceava, Fălticeni, Siret, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuţi), Botoşani (Săveni, Suliţa) şi Neamţ (Târgu Neamţ).

Până pe data de 12 decembrie 2014 aceştia vor urma un curs de formare iniţială la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

Cursurile se vor desfăşura pe trei module: Pregătire Generală, unde se vor studia probleme de comunicare profesională, aplicarea normelor de conduită profesională, utilizarea armamentului din dotare şi probleme de legislaţie; Ordine publică, unde se va pune accent pe aplicarea unor tehnici şi tactici de intervenţie profesională, precum şi aplicarea unor proceduri specifice de ordine publică, constatarea contravenţiilor şi infracţiunilor; Circulaţia pe drumurile publice care aduce în atenţia cursanţilor aspecte privind legislaţia în domeniu, constatarea faptelor contravenţionale în domeniul circulaţiei publice şi aplicarea unor proceduri specifice.

Cursul se desfăşoară în conformitate cu Ordinul M.A.I. nr. 180 din 30.12.2013 privind formarea iniţială, în anul 2014, în instituţiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne, a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Este al doilea curs de formare iniţială organizat la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni. Anul trecut, în perioada 16 septembrie – 13 decembrie 2013, 23 de poliţişti locali din Suceava, Fălticeni, Siret şi Gura Humorului au încheiat primul curs de formare iniţială.

ȘTIRI