Un agent al Poliției Municipiului Fălticeni este reținut de procurorii suceveni pentru două infracțiuni de ultrajRural

Un agent al Poliției Municipiului Fălticeni este reținut de procurorii suceveni pentru două infracțiuni de ultraj

       Accesări: 3860

Un lucrător al Poliției Municipiului Fălticeni a fost reținut miercuri, 24 octombrie 2018, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Agentul Dumitru Norocel este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi refuz de prelevare mostre biologice.

Cauza este instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul IPJ Suceava – Biroul Control Intern.

Din informațiile făcute publice de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava reiese că, în seara zilei de luni, 22 octombrie 2018, în jurul orei 19.30, suspectul, care emana miros de alcool, conducea un autoturism pe un drum public din zona urbană a judeţului Suceava.

În aceste circumstanțe, mașina lucrătorului de poliție a tamponat şi avariat un alt autoturism, parcat în mod regulamentar.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După incident, suspectul a coborât din autoturism, însă nu i-a permis proprietarului autoturismului avariat să fotografieze urmările accidentului şi a părăsit zona.

La scurt timp, suspectul a fost identificat de o patrulă de poliţie în timp ce se afla în autoturism, în apropierea blocului în care locuieşte.

După ce a coborât de la volanul autoturismului, fiind interpelat şi somat legal să se oprească şi să însoţească organele de poliţie pentru clarificări legate de tamponarea petrecută cu puţin timp în urmă, suspectul a agresat fizic pe unul dintre agenţii de poliţie, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, lovindu-l cu palma sau pumnul în zona tâmplei şi spărgându-i ochelarii de vedere.

Ulterior, l-a lovit pe acelaşi agent de poliţie cu piciorul, de mai multe ori în zona tibiei stângi. În plus, suspectul l-a ameninţat pe agentul de poliţie cu moartea, cu acte de violenţă şi cu destituirea din funcţie, iar pe un alt agent de poliţie, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, coleg de echipaj cu primul agent de poliţie, l-a ameninţat cu destituirea din funcţie şi alte fapte păgubitoare cu consecinţe negative, fără a le detalia conţinutul, în aceleaşi împrejurări.

La aceeaşi dată, deşi condusese autoturismul pe drumurile publice, suspectul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest şi mai apoi să-i fie prelevate mostre biologice de sânge în faţa medicului de gardă de la o unitate medicală, la solicitarea expresă şi repetată a organelor de poliţie”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Procurorii au precizat că, având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsură ce aceasta va avansa, va fi informată și opinia publică.

Luarea unei măsuri preventive este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Agentul de poliție Dumitru Norocel lucrează la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipale din Fălticeni.

ȘTIRI