Poliția și Garda Forestieră i-au verificat pe agenții economici din județ: Sancțiunile aplicate depășesc 90.000 leiRural

Poliția și Garda Forestieră i-au verificat pe agenții economici din județ: Sancțiunile aplicate depășesc 90.000 lei

       Accesări: 120

Acțiuni de amploare în județ pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Săptămâna aceasta polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au controlat numeroși agenți economici care desfăşoară activități legate de exploatarea, transportul, debitarea și vinderea materialului lemnos. Timp de trei zile, între 26 și 28 ianuarie, echipele mixte au urmărit să identifice firmele care săvârșesc ilegalități cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

În urma verificărilor s-au constatat 20 de infracţiuni la regimul silvic și au fost aplicate 131 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 90.000 lei.

Peste 120 metri cubi material lemnos au fost confiscați.

Echipele mixte au controlat în cele trei zile mai multe societăţi comerciale. Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 52.000 lei. De asemenea, au fost confiscați peste 57 metri cubi lemn lucru răşinoase, în valoare de 8.000 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit IPJ Suceava, în aceeaşi perioadă, lucrătorii Biroului de combatere a delictelor silvice şi poliţiştii formaţiunilor de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie rurală, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au desfăşurat o acţiune comună pe linia prevenirii tăierii, transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

Au fost executate 135 de controale, fiind constatate 20 de infracţiuni la regimul silvic.

Oamenii legii au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.800 lei şi 101 sancțiuni aplicate la alte acte normative, în valoare de 21.915 lei. În cadrul acţiunii au fost confiscaţi 67 metri cubi, material lemnos, în valoare de 17.418 lei.

ȘTIRI