Poliția Rutieră Fălticeni va primi un pistol radar cu laserActualitate

Poliția Rutieră Fălticeni va primi un pistol radar cu laser

       Accesări: 765

Vitezomanii vor avea un „inamic” inteligent pe șosele. În dotarea agenților Biroului Rutieră din Fălticeni va intra un radar de ultimă generație. Este un aparat ultraperformant cu rază laser  denumit în termeni tehnici cinemometru laser.

Noul radar LTI 20-20 TruCAM , tip pistol, care este dotat cu cameră video HD şi este capabil să detecteze viteza de deplasare, numărul de înmatriculare și trăsăturile faciale ale șoferului de la peste 1 kilometru.

Un astfel de cinemometru laser va fi cumpărat de Primăria municipiului Fălticeni și va fi dat în folosință gratuită Poliției Rutiere Fălticeni pentru 10 ani.

Consilierii locali au aprobat în unanimitate achiziția pistolului radar. Solicitarea a fost înaintată autorităților locale, la sfârșitul anului trecut, de către comisarul șef Adrian Chițescu, la data respectivă șef al Poliției Municipiului Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ca argumente în favoarea cumpărării radarului ultraperformant au fost expuse datele statisticii negre pe linie rutieră, în anul 2017, din zona Fălticeni, în care au fost menționate cele 50 de accidente grave, soldate cu 22 morți și 44 de răniți grav și 23 de răniți ușor.

14 dintre aceste accidente s-au produs pe drumurile naționale dintre Drăgușeni și Vadu Moldovei, Cornu Luncii și Spătărești, iar 17 pe drumuri comunale. În municipiul Fălticeni s-au înregistrat 5 accidente grave soldate cu 1 persoană decedată și 1 rănită grav.

LTI 20-20 TruCAM este fabricat în SUA și poate înregistra viteze de până la 320 km/h. Cinemometrul are o rază de acțiune de de cel puțin 1 kilometru, dispozitivul laser fiind capabil să înregistreze simultan viteza mai multor maşini și motociclete.

Aparatul se poate conecta la un sistem GIS (Geographic Information System) oferind informaţii în privința locului unde s-a utilizat radarul de către polițist.

Radarul pistol măsoară viteza maşinii cu ajutorul undei laser. Acesta dispune de cameră video HD și stochează pe un card de memorie înregistrări video și fotografii de înaltă rezoluție.

Un cinemometru laser poate funcționa optim în condiţii de temperatură de până la 50 grade Celsius.

În toată țara mai sunt doar 15 astfel de aparate.

ȘTIRI