Poliţia Română derulează acţiunea naţională „Foc de artificii”. Peste 6700 de articole pirotehnice confiscate în SuceavaActualitate

Poliţia Română derulează acţiunea naţională „Foc de artificii”. Peste 6700 de articole pirotehnice confiscate în Suceava

       Accesări: 334

În perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, poliţiştii acţionează, în toată țara, pentru prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, în cadrul unei acţiuni de control, miercuri, 6 decembrie, polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase – IPJ Suceava au confiscat peste 6700 de materiale pirotehnice în Bazarul Suceava. Doi bărbați sunt cercetați sub aspectul comiterii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Autoritățile reamintesc faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În conformitate cu legislația în vigoare, este permisă organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 şi 4 numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi avizul inspectoratului judeţean de poliţie pe a cărui rază se execută jocurile respective.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

ȘTIRI