Poliția Română a instituit “Blocada” până la sfârșitul lunii augustRural

Poliția Română a instituit “Blocada” până la sfârșitul lunii august

       Accesări: 54

politiaÎn perioada 25 iulie – 31 august 2015, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel teritorial se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în perioada 25 – 29 iulie a.c., acţiunea ,,Blocada” a fost desfăşurată de 354 de poliţişti (65 poliţie rutieră, 231 ordine publică, 21 investigaţii criminale, 25 poliţie transporturi, 3 arme, explozivi, substanţe periculoase ţi 9 poliţişti din alte structuri de poliţie).

Au fost desfăşurate 55 de acţiuni şi controale fiind constatate 33 de infracţiuni, cele mai multe fiind de natură judiciară (21).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au fost organizate 23 de filtre rutiere şi au fost aplicate 518 sancţiuni contravenţionale. 103 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, 26 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind actele de, iar 38 de sancţiuni au fost aplicate la alte acte normative. Alte 351 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere.

De asemenea au fost reţinute 14 permise de conducere şi au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 140.607 lei, fiind confiscate şi bunuri în valoare de peste 15.000 lei.

ȘTIRI