Poliția Locală Fălticeni va primi pistoale cu muniție letalăExclusiv

Poliția Locală Fălticeni va primi pistoale cu muniție letală

       Accesări: 2146

Dotări noi pentru oamenii legii. Polițiștii locali din Fălticeni urmează să primească arme de foc și muniție letală. Agenții vor putea patrula pe străzi cu pistoale Glock, de fabricație austriacă, și gloanțe de calibru 19.

Totul va începe din vara acestui an, cel mai probabil din luna iunie.

Armele sunt achiziționate de pe vremea când funcționa structura Gardienilor Publici și urmează să intre în dotarea polițiștilor locali din Fălticeni.

După înființarea Poliției Comunitare, agenții au urmat cursuri de inițiere profesională, pentru utilizarea armelor de foc, în cadrul Ministerului de Interne.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În anul 2010, guvernanții au aprobat legea care acordă poliţiştilor locali competenţe, drepturi şi privilegii similare cu cele ale agenţilor din cadrul Poliţiei Române.

Potrivit acesteia, structurile de poliţie locală sunt autorizate să procure şi să deţină arme letale de apărare şi pază, pe care le pot folosi „în caz de legitimă apărare, stare de necesitate ori pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Agenții Poliției Locale Fălticeni au înaintat o cerere către Primărie în care au solicitat posibilitatea dotării patrulelor cu arme de foc.

Pistol Glock calibru 19

Oamenii legii spun că sunt expuși la pericole și că dotarea existentă nu este completă. Polițiștii locali poartă un baston (tonfă), un pistol cu spray lacrimogen și cătușe.

Doar agenții care au cursuri de inițiere profesională vor putea folosi pistoalele cu muniție letală. Ceilalți agenți, fără cursurile menționate, vor utiliza un alt set de pistoale Glock cu cartușe oarbe, muniție care nu este letală.

Poliţia Locală are competenţe pe ordine şi linişte publică, paza bunurilor, circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii, protejarea mediului şi gospodărirea localităţilor, afişajul stradal şi activitatea comercială, evidenţa persoanelor.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI