Poetul fălticenean Constantin Boboc s-a stins din viațăLocal

Poetul fălticenean Constantin Boboc s-a stins din viață

       Accesări: 2631

Poetul Constantin Boboc s-a stins din viață în cursul zilei de joi, 11 iulie 2019, la vârsta de 59 de ani.

S-a născut la Fălticeni, pe data de 8 mai 1960. După anii de școală de la Fălticeni, a urmat cursurile Liceului Energetic și ale Liceului de Chimie, la Iași.

După cum menționează scriitorul Eugen Dimitriu, în „Dicționarul personalităților fălticenene”, debutul publicistic al scriitorului Constantin Boboc s-a produs în ziarul „Înainte” din Craiova.

A colaborat, cu versuri și articole, la publicațiile: Opinia fălticeneană, Povestea vorbei, Interferențe, Crai Nou, Obiectiv, Țara fagilor, Bucovina literară (Suceava), Hyperion (Botoșani), Convorbiri literare, Ateneu, Poezia (Iași).

A fost remarcat la concursuri literare organizate în România: Traian Demetrescu – Craiova (1989), Nicolae Labiș- Suceava (1992), Magda Isanos – Eusebiu Camilar (Udești – 2002).

A fost inclus în două antologii: „Ștefan cel Mare și Sfânt în poezia română” (în anul 2005), și antologia scriitorilor din spaţiul bucovinean „Sol omnibus lucet” (2012).

Volumul de versuri „Arheus” i-a adus Premiul pentru debut, acordat de Societatea Scriitorilor Bucovineni (decembrie 2004), și Premiul pentru debut al Editurii Geea Botoșani.

A fost membru al Societății Scriitorilor Bucovineni, postură din care a participat la multe evenimente culturale derulate sub egida acestei societăți, în special cele dedicate Lovineștilor. Un poem dedicat lui Anton Holban a provocat delicate mulțumiri din partea Monicăi Lovinescu.

La începutul anilor 2000, alături de regretatul profesor Radu Orac, în cadrul Filialei Fălticeni a Societăţii „Cultura Fără Frontiere”, a militat pentru promovarea memoriei personalităților fălticenene.

Înmormântarea poetului Constantin Boboc va avea loc sâmbătă, 13 iulie, la ora 12.30, în Cimitirul Grădini.

Dumnezeu să-l odihnească!

“O veste tristă! Dumnezeu să îl țină în odihnă veșnică! A fost un personaj. Un pasionat și un iubitor de frumos, o prezență pitorească în urbea de pe Șomuz. Falticenean veritabil, mândru că poate respira într-un oraș cu o galerie impresionantă de oameni de seamă! Deplângem faptul că Societatea Scriitorilor Bucovineni se împuținează cu încă un membru al ei și transmitem pe această cale condoleanțe familiei”, a ținut să precizeze scriitorul Alexandru Ovidiu Vintilă, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni.

ȘTIRI