Poetul erou Ion Grosaru -11 ani de neuitareRural

Poetul erou Ion Grosaru -11 ani de neuitare

       Accesări: 212

Sublocotenentul  (post mortem) Ion Grosaru, căzut la datorie în urmă cu 11 ani, în Irak, va fi commemorat și anul acesta, sâmbătă, 22 septembrie 2018, la Păiseni, în comuna Cornu Luncii, ne-a informat Dumitru Davidel, prim-vicepreședintele Asociației Naționale Cultul Eroilor Suceava.

“În acea crudă zi de 21 septembrie 2007, Ioan a acționat cu dăruire, demnitate și curaj pentru înfruntarea pericolelor asumate căzând la datorie în numele patriei sale alăturându-se astfel mult prea devreme armatei române din ceruri.

În fața memoriei sale ne inclinăm cu deosebit respect și prețuire pentru jertfa supremă și va ramâne veșnic în conștiința noastră și a generației viitoare ca un exemplu de îndeplinire a datoriei față de patrie.

Alături de armata română, de toți cei peste 8000 de militari care au reprezentat România în misiunea din Irak, prin fapte și sacrificii îi suntem recunoscători.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ion a salvat cinci colegi din tabul ucigaș, unul dintre ei pierzându-și vederea iar cand a trebuit sa se salveze și el, muniția a explodat și i-a curmat viața.”

În fiecare an, din cei 11 care au trecut de la moartea eroului, Asociația Cultul Eroilor Plăieșii a județului Suceava, Primăria comunei Cornu Luncii, Biserica și colegii de la Batalionul Scorpionii Galbeni, îl commemorează. În amintirea lui a fost construit un  monument care cuprinde și eroii neamului din primul și cel de-al doilea război mondial, o casă memorială iar școala din sat îi poartă numele.

Poeziile eroului: Pasărea de Ceară, Chemare din necunoscut, Cărări Stelare, Corabia din Furtună și De-am pătruns în amintire, au fost tiparite și distribuite în școlile și unitățile militare din care eroul a făcut parte.

Pe 22 septembrie 2018, la mormântul eroului va avea loc o slujbă de pomenire urmată de un moment artistic prezentat de ansamblul folcloric și elevii școlilor din comuna Cornu Luncii.

Vor fi depuse flori la mormântul lui Ion Grosaru, iar  elevii Colegiului Militar “Ștefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc vor asigura garda de onoare.

Vor participa autoritățile locale, locuitorii comunei, iar din partea Asociației Cultul Eroilor vor participa MMPr. Davidel Dumitru, Prim vice-președinte și colonelul Crăciun Constantin, Secretar general.

ȘTIRI