Podul viaduct din Fălticeni va fi complet redeschis circulației rutiere la sfârșitul lunii augustLocal

Podul viaduct din Fălticeni va fi complet redeschis circulației rutiere la sfârșitul lunii august

       Accesări: 2365

Un obiectiv important din infrastructura municipală este în plin șantier. Podul viaduct din Fălticeni, aflat la ieșirea spre Spătărești, a intrat în reparații capitale din primăvara acestui an, lucrările fiind finalizate în proporție de 60%. Firma Maghebo vrea să încheie întregul proiect până la venirea iernii.

Investițiile se ridică la peste 3 milioane de lei, iar în această sumă mai este inclusă reabilitarea unui tronson de drum public, carosabilul și trotuarul de la sensul giratoriu, dinspre OMV și Autogara Romfour, și până la primul scuar de pe Bulevardul 2 Grăniceri.

Podul viaduct, dat în folosință în anul 1982, este reabilitat pentru prima oară.

Proiectul prevede lucrări de anvergură pentru podul viaduct. Suprastructura și infrastructura acestuia va fi reînnoită și consolidată.

Șeful de șantier susține că la finele verii se vor încheia lucrările la partea de suprastructură. Podul va fi redat complet traficului rutier și pietonal în jurul datei de 31 august.

La sfârșitul acestei săptămâni, muncitorii au turnat stratul de protecție pentru hidroizolație, primul strat de asfalt din cele trei care vor alcătui noul carosabil al podului. Acesta dispune de o nouă structură din beton și un coridor pietonal extins cu un metru.

Începând de luni vor fi montate protecțiile metalice pietonale și rutiere.

Din toamnă, lucrările se vor muta la partea de infrastructură. Pilonii de susținere vor fi consolidați în zona de contact cu solul, iar grinzile din beton vor fi acoperite cu rășini speciale.

Pârâul Buciumeni va fi îndiguit cu pereți din beton pe o porțiune de 50 metri liniari, pe două sectoare de 25 de metri lungime, de la pod spre amonte și aval.

Tot din toamnă vor începe și lucrările pentru modernizarea carosabilului de la capătul Bulevardului 2 Grăniceri și până la intersecția cu strada Plutonier Ghiniță, cu două straturi de asfalt. Partea pietonală a fost reabilitată în cursul lunii august.

Prin același proiect, de peste 3 milioane de lei, în zona podului va fi modernizat iluminatul stradal.

Insula sensului giratoriu spre OMV și Autogara Romfour va fi reconfigurată. Aceasta va avea dimensiuni mai mici pentru a lărgi partea carosabilă și a mări vizibilitatea.

Maghebo estimează că va încheia proiectul de investiții până la debutul lunii decembrie. Lucrările au început în luna mai.

ȘTIRI