PNL Suceava și-a ales candidații pentru alegerile parlamentare: Vasile Tofan nu figurează pe listele votate în unanimitateAlegeri Parlamentare

PNL Suceava și-a ales candidații pentru alegerile parlamentare: Vasile Tofan nu figurează pe listele votate în unanimitate

       Accesări: 709

Echipa liberală pentru Parlament este finalizată. PNL Suceava i-a ales pe cei 18 candidați care vor să devină demnitari la următoarele alegeri din decembrie. Listele includ 12 nume pentru Camera Deputaților și 6 pentru Senat.

Aproape jumătate din cei nominalizați sunt tineri aspiranți la funcția de demnitar, iar mai bine de un sfert din listă sunt femei.

Lista pentru Camera Deputaților este deschisă de Ioan Bălan care va candida pentru al treilea mandat de deputat. Pe locul al doilea se află Angelica Fădor, primarul comunei Iacobeni. Locul al treilea este ocupat de actorul Bogdan Gheorghiu, urmat de omul de afaceri rădăuțean Dumitru Mihălescul.

Pe locul cinci figurează Radu Surugiu care candidează pentru al doilea mandat de deputat. Pe locul șase figurează Ovidiu Doroftei, fostul viceprimar al municipiului Sucevei și actual președinte interimar al PNL Rădăuți. Următoarele locuri sunt ocupate de Gabriel Moroşanu, Vasile Chiruţă, Viorel Haiura, Liviu Andreescu, Alexandra Munteanu şi Alexandru Salup.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lista pentru Senat este deschisă de Daniel Cadariu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava. Pe locul doi apare Steliana Miron care candidează pentru al doilea mandat de senator.

Locul trei pe lista pentru Senat este ocupat de consilierul județean Radu Pentiuc, iar locul patru de Tudorel Titianu, singurul nume din zona Fălticeni. Pe locurile cinci și șase sunt nominalizați Mugurel Bocancea și Cristi Crețu.

Deși era creditat cu șanse mari pentru un loc eligibil la Senat, inginerul Vasile Tofan nu se regăsește printre cei nominalizați. El va rămâne, astfel, doar cu funcția de consilier județean. Fostul primar de Fălticeni s-a abținut să comenteze situația de față, afirmând că mai importantă este atingerea obiectivelor propuse la scrutinul care va alea loc peste două luni.

Listele de candidați vor fi validate joia viitoare la București.

Președintele PNL Suceava susține că cele ambele liste au fost votate în unanimitate. Gheorghe Flutur afirmă că liberalii se așteaptă să câștige șase mandate de deputat și două de senator.

Alegerile pentru Parlamentul României se vor desfășura pe 11 decembrie.

ȘTIRI